Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pune la foc intr-un tuciulet impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce s-a inmuiat bine si s-a evaporat zeama lasata de el initial, se ia tuciuletul de pe foc, iar dovleacul se amesteca cu scortisoara. Se lasa sa se racoreasca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand drojdia devine lichida.
Laptele se pune la incalzit impreuna cu untul.
Se cern 300 g faina peste drojdie. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat, oul, un praf de sare, 300 g din dovleacul calit si laptele cu untul topit. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina cat cuprinde. La final, se ung mainile si castronul cu ulei si se formeaza o bila din aluat.
In mod normal se lasa aluatul la crescut, dar din lipsa de timp eu am trecut direct la intinsul aluatului.
Aluatul se imparte in doua.
Se intinde o parte din aluat pe masa de lucru infainata. Se unge cu jumatate din dovleacul calit, lasand marginile libere. Se ruleaza si se lipeste aluatul bine ca sa nu se desfaca. Rulada se invarte cu grija pe masa ca sa vina cu lipitura sub ea, iar capetele se baga dedesubt. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.
Se procedeaza la fel si cu cealalta foaie.
In mod normal se mai lasa aluatul din nou sa creasca, dar eu am introdus tava direct in cuptor pana cand placintele s-au rumenit frumos.
Placintele rulate cu dovleac se pot pudra cu zahar.