Desert placintele cu gem de zmeura si nuca

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
5 Noi 2017 | 2418 vizualizari
Desert placintele cu gem de zmeura si nuca

M-a lovit asa o pofta sa framant niste aluat, m-am uitat prin ''ograda'' sa vad daca am ce-mi trebuie sa incropesc ceva de framantat. Am facut inventarul, am vazut ca am cam ce-mi trebuie si m-am apucat sa framant niste placintele sau cornuri sau ma rog ceva bun, zic eu, ca oricum la ora asta n-are cine sa ma contrazica......:))))

Ingrediente

  • cca 700 g faina + pentru blatul de lucru
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 oua + 1 abus de ou
  • 50 g unt topit
  • cca 70 g smantana grasa
  • 5 linguri de zahar
  • cca 300 ml lapte dulce
  • un praf de sare
  • Pentru umplut
  • gem de zmeura
  • nuca prajita si taiata grosier
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se incalzeasca, l-am tras de pe foc si am adaugat drojdia uscata, am amestecat bine si am lasat cca. 10 min, apoi am turnat peste faina, oua, smantana, am omogenizat si la final, am adaugat untul topit.

Am framantat bine cca. 20 min si apoi am lasat sa creasca 1 ora. Dupa care am intins bucati dreptunghiulare, peste care am intins gem de zmeura, am presarat nuca taiata grosier, am intins pe jumatate din dreptunghi, am rulat partea cu gem si am lasat o portiune pe care am franjurat-o, am adus franjurile deasupra peste rulou, apoi am rulat in forma de spirala si am format placintelele. Am obtinut 7 placintele, unele mai mari, altele mai mici, ca n-am stat sa cantaresc aluatul sa-mi iasa toate la fel. Le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou si le-am mai lasat sa creasca cca 10 min, apoi le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cand au inceput sa se rumeneasca deasupra, sunt gata. Eu am mancat una sa fierbinte, ca asa-mi place.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu gem de zmeura si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

Postat de AlexTeacher

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza proaspata de vaci

reteta de preparare a papanasilor  Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Intr-un castron incapator pune branza proaspata, oul, zaharul-atat cel normal cat si cel vanilat, esenta...

Citeste continuarea

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert cu crema de mascarpone cu iaurt si sos de visine cu menta si lamaie

Incepem cu sosul ca sa il lasam sa se racoreasca. Visinele congelate le punem intr-o cratita cu fundul mai gros, punem si zaharul. Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2017, 19:15
Am venit prima sa iau macar doua, ca prea mult imi plac cu gem de zmeura!
la 05.11.2017, 19:16
Cică la ora asta n-are cine să te contrazică ) Hai că nu te contrazicem )
la 05.11.2017, 19:22
si de ma contraziceti eu nu aud.....
la 05.11.2017, 19:30
la 05.11.2017, 19:30
Vreau si eu o plăcintă fierbinte!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking