Desert placintele cu gem de zmeura si nuca

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
5 Noi 2017 | 2439 vizualizari
Desert placintele cu gem de zmeura si nuca

M-a lovit asa o pofta sa framant niste aluat, m-am uitat prin ''ograda'' sa vad daca am ce-mi trebuie sa incropesc ceva de framantat. Am facut inventarul, am vazut ca am cam ce-mi trebuie si m-am apucat sa framant niste placintele sau cornuri sau ma rog ceva bun, zic eu, ca oricum la ora asta n-are cine sa ma contrazica......:))))

Ingrediente

  • cca 700 g faina + pentru blatul de lucru
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 oua + 1 abus de ou
  • 50 g unt topit
  • cca 70 g smantana grasa
  • 5 linguri de zahar
  • cca 300 ml lapte dulce
  • un praf de sare
  • Pentru umplut
  • gem de zmeura
  • nuca prajita si taiata grosier
  • Pentru uns
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Intr-un castron, am cernut faina, am presarat sare, am pus cele 2 oua si albusul de la al treilea, am adaugat si smantana si am amestecat putin. Separat, am pus laptele cu zaharul sa se incalzeasca, l-am tras de pe foc si am adaugat drojdia uscata, am amestecat bine si am lasat cca. 10 min, apoi am turnat peste faina, oua, smantana, am omogenizat si la final, am adaugat untul topit.

Am framantat bine cca. 20 min si apoi am lasat sa creasca 1 ora. Dupa care am intins bucati dreptunghiulare, peste care am intins gem de zmeura, am presarat nuca taiata grosier, am intins pe jumatate din dreptunghi, am rulat partea cu gem si am lasat o portiune pe care am franjurat-o, am adus franjurile deasupra peste rulou, apoi am rulat in forma de spirala si am format placintelele. Am obtinut 7 placintele, unele mai mari, altele mai mici, ca n-am stat sa cantaresc aluatul sa-mi iasa toate la fel. Le-am asezat in tava de la aragaz, tava tapetata cu hartie de copt, le-am uns cu galbenus de ou si le-am mai lasat sa creasca cca 10 min, apoi le-am bagat la cuptorul preincalzit la 180 grade C, cand au inceput sa se rumeneasca deasupra, sunt gata. Eu am mancat una sa fierbinte, ca asa-mi place.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placintele cu gem de zmeura si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert briose cu afine

Postat de licurici_lra

Desert briose cu afine

Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina...

Citeste continuarea

Chec cu cirese

Postat de Pungasa_Rogue

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand pregatiti cuptorul si mixati albusurile spuma. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2017, 19:15
Am venit prima sa iau macar doua, ca prea mult imi plac cu gem de zmeura!
la 05.11.2017, 19:16
Cică la ora asta n-are cine să te contrazică ) Hai că nu te contrazicem )
la 05.11.2017, 19:22
si de ma contraziceti eu nu aud.....
la 05.11.2017, 19:30
la 05.11.2017, 19:30
Vreau si eu o plăcintă fierbinte!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking