Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight

Postat de ladydi in Dulciuri
14 Oct 2017 | 2062 vizualizari
Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight

Am mai incercat o reteta in care am folosit ingredientul meu secret: ciocolata. A iesit ceva yammy. Si am avut si un mare ajutor.  :x

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 200 g unt
  • 1 pliculet drojdie
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • cca 300 g cubulete de ananas din compot
  • cateva tablete de ciocolata After eight

Mod de preparare

Punem la scurs cubuletele de ananas, dupa ce le-am tocat in bucatele mai mici, apoi pregatim aluatul. Dizolvam zaharul si drojdia intr-un pahar de lapte cald si lasam la fermentatat pentru circa 15 minute.

Punem faina intr-un bol impreuna cu un praf de sare, adaugam untul la temperatura camerei si framantam aluatul pana devine faramicios. Turnam drojdia peste aluat si framantam pana devine elastic, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 30 de minute.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-un dreptunghi cu grosime de aproximativ 0,5 cm, apoi taiem patratele. In mijlocul fiecarui patratel, punem bucatele de ananas si unim capetele patratului formand un portofel. Asezam portofelele in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou batut cu o lingura de lapte. Taiem ciocolata in bucatele si punem in mijlocul portofelului cate o bucatica de ciocolata. Dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, pentru cca.20 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert portofele cu ananas si ciocolata After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi de post

Postat de camelia75

Gogosi de post

1.Amestecati faina, sarea, zaharul,coaja de portocala si drojdia,apoi turnati treptat apa calduta.Framantati pentru a obtine un aluat omogen. 2.Adaugati uleiul si framantati pana ce aluatul nu...

Citeste continuarea

Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta cu foietaj simplu de casa si umplutura de mere

Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca. Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2017, 08:54
Bune bunuțe!
la 14.10.2017, 10:03
la 14.10.2017, 10:23
Cu parale n-ai portofele din astea?
la 14.10.2017, 10:54
la 14.10.2017, 10:59
super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking