Desert prajitura 5 Dame

Postat de Constelatialeu in Prajituri
4 Iun 2017 | 5206 vizualizari
Desert prajitura 5 Dame

Tipic mie, denumiri sarite din tipar, dar asa vreau eu, asa ma simt eu bine, deci asa sunt si denumirile prajiturilor mele, alea pe care nu stiu de unde le incep si unde le termin, dar ce mai conteaza, conteaza ca am petrecut o zi frumoasa cu niste fete zurli si pline de viata.....si le-a si placut prajitura.....

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic de amoniac
  • 1 borcan de 800 g cu visine conservate
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 g smantana dulce
  • 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • Krant
  • 6 linguri zahar
  • 150 g nuci

Mod de preparare

Crema : Am pregatit mai intai crema, pentru ca necesita un timp mai indelungat sa stea la frigider.

Intr-un castron de inox, am pus ciocolata, smantana dulce si frisca lichida, apoi am pus castronul pe baie de aburi si am amestecat bine pana ce ciocolata s-a topit, nu trebuie sa dea in clocot. Se da castronul la frigider, cca. 2 ore ( eu am lasat-o mai mult, ca am avut si alte treburi). Se scoate castronul din frigider si se mixeaza bine pana obtinem o crema spumoasa, dar ferma.

Krant. Intr-o craticioara, caramelizam zaharul, adaugam nucile si amestecam bine si rapid, apoi pe un fund uns cu ulei, intindem krantul format, aplatizam si lasam sa se raceasca, apoi maruntim krantul, mai marunt sau mai mare, in functie de cum doriti.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron, am pus margarina la temperatura camerei, am adaugat zaharul si galbenusurile si am mixat bine, am adaugat faina amestecata cu amoniacul. Separat, am batut albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Am incorporat albusurile, amestecand de jos in sus, cu miscari lente. Am turnat compozitia in tava si am nivelat.

Separat. am scurs visinele si apoi le-am asezat pe toata suprafata blatului, am bagat tava la cuptorul preincalzit, este gata cand incepe sa se rumeneasca si trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi se inteapa toata suprafata blatului cu un bat de frigaruie si se toarna siropul de la visine.

Dupa ce am insiropat bine, intindem crema, uniformizam, apoi presaram krantul pe toata suprafata prajiturii, dam prajitura la rece , a doua zi o portionam, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura 5 Dame" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu nuca de cocos, zmeura si indulcitor

Blatul: Intr-un bol puneti albusurile cu un praf de sare. Incepeti sa le mixati pana devin o spuma usoara, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le...

Citeste continuarea

Desert prajitura pufoasa cu visine

Postat de robert_badica

Desert prajitura pufoasa cu visine

Ouăle se mixează cu praful de sare şi cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul, iar apoi făina cernută şi amestecată cu praful de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2017, 00:45
la 04.06.2017, 00:57
Acesta-i tot farmecul Aceasta esti doar tu
la 04.06.2017, 00:58
la 04.06.2017, 02:48
la 04.06.2017, 07:16
Super!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking