Desert prajitura After Eight

Postat de Constelatialeu in Prajituri
6 Mar 2021 | 4399 vizualizari
Desert prajitura After Eight

M-am inspirat de la Bucataras Gicuta, dar am asamblat-o cum am vrut eu. Iar concentratia de sirop de menta si lichior mi-a ''dictat-o'' Vali, ca el a vrut prajitura asta. A gustat din crema pana a zis e destul de mentolata...dar parca ar mai merge nitel...am zis eu stop ca mai mananca si altii...:)))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • Blat - am folosit o tava cu dimensiunea de 34/24 cm
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura miere
  • 3 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Sirop 150 ml apa
  • 3 linguri sirop de menta
  • Crema
  • 700 ml frisca lichida Creme Patisserie
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • sirop de menta ( in functie de cat de intens va doriti gustul de menta)
  • lichior de menta
  • un pic de colorant gel verde, nu mult ca se coloreaza si de la sirop si lichior
  • Glazura
  • 150 g ciocolata neagra Schoghetten
  • 100 g ubt cu 82% grasime
  • 2 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • Decor
  • 50 g ciocolata neagra schogetten
  • 30 g unt 82% grasime
  • 3 linguri frisca lichida
  • bucatele de ciocolata After Eight

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat le-am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat mierea, laptele, uleiul si am mixat pana ce s-au incorporat bine. Am adaugat amestecul de faina, gris, cacao si praf de copt, cernut, cu miscari lente de jos in sus, apoi am incorporat albusurile batute spuma, folosind aceleasi miscari lente d ejos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt si am turnat compozitia in tava. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava in cuptor si am copt cca 30-35 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop. Am amestecat apa cu siropul de menta.

Crema : Am pus frisca lichida intr-un castron de inox, am adaugat ciocolata si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am lasat sa se tempereze putin compozitia, apoi am bagat castronul in congelator pentru 30 min, asta-i varianta rapida, sau lasat peste noapte la frigider. Am scos castronul din congelator am mixat bine, apoi am adaugat sirop si lichior de menta ( dupa gust, cat de intens se vrea gustul de menta)

Glazura : Am facut-o in momentul in care m-am apucat d easamblat. Intr-o craticioara am pus untul,apa si uleiul si am lasat pe foc pana ce untul sa topit, apoi am tras de pe foc si am incorporat ciocolata. Am lasat cateva minute sa se tempereze .

Asamblare : Am indreptat blatul pe margini, am tapetat tava in care am copt blatul, cu folie alimentara, am asezat blatul, l-am insiropat, apoi am intins o parte din crema si am nivelat bine. Apoi am intins glazuta. Am bagat la frigider prajitura pentru 30 min. Am scos-o , am taiat marginile, am portionat-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Am obtinut 24 de bucati aproximativ egale. Restul de crema l-am pus intr-un posh si am ornat fiecare bucatica in parte. Am incalzit 50 g ciocolata amestecata cu 30 g unt si 3 linguri de frisca lichida, amestecul obtinut l-am pus intr-un posh, am taiat varful putin si am ornat fiecare bucata de prajitura. La final am pus pe fiecare bucata d eprajitura o bucatica de ciocolata after eight.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura After Eight" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura DeLatte Mint

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura DeLatte Mint

Blat : Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, avand dimensiunile de 36/24 cm. Am separat albusurile de galbenusuri, am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2021, 15:34
la 06.03.2021, 15:43
Mai poti ?
la 06.03.2021, 16:57
Buna!
la 06.03.2021, 19:23
Ce bine arata!
la 06.03.2021, 19:40
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking