Desert prajitura Ana

Postat de ancutsa in Prajituri
7 Sep 2019 | 285 vizualizari
Desert prajitura Ana

O prăjitură de toamnă, cu foi de pandișpan, însiropate cu cafea, cremă de ciocolată, struguri și frișcă, cu dedicație, în avans, pentru sărbătoriții zilei: Ioachim și Ana. Desigur că o puteți pregăti în orice altă zi, pentru cineva drag, pentru că este delicioasă!

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 ouă L + 1 albuș,
  • 5 ml îndulcitor lichid,
  • 75 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • 3 linguri nucă măcinată,
  • O linguriță praf de copt Dr. Oetker,
  • Pentru însiropat:
  • 300 ml apă,
  • Un plic ness (cafea solubilă),
  • 2 ml îndulcitor lichid,
  • Pentru cremă:
  • 250 cremă mascarpone,
  • 70 g ciocolată neagră,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • În plus: struguri, după gust,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

 

 

Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, iar după ce se adaugă și făina și praful de copt, se amestecă ușor, cu o spatulă. Jumătate de compoziție se toarnă într-o tavă de copt (a mea are 23x25 cm), pregătită cu foaie de copt, se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10-12 minute. Cealaltă jumătate de compoziție se amestecă împreună cu nuca măcinată, apoi se coace și ea tot 10-12 minute. Se lasă la răcit.

 Pentru însiropat: se prepară un ness slab, turnând 300 ml apă clocotită într-o cană cu un pliculeț de ness. Se adaugă și 2 ml îndulcitor. Se lasă la răcit.

 Pentru cremă: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adaugă ciocolata neagră topită pe baie de abur și răcită, dar și zahărul vanilat Bourbon, omogenizând.

 Montare și decor: se însiropează delicat foile, eu nu le-am vrut foarte însiropate, de aceea nu am insistat mult. Se întinde și se nivelează frumos crema de ciocolată. Se așază și boabele de struguri tăiate în jumătăți și curățate de sâmburi, pentru un aspect frumos, dar și pentru un gust plăcut. Vă recomand să uscați boabele un pic pe un șervet înainte de a le adăuga peste cremă. Se adaugă foaia cu nucă deasupra. Apoi se ornează cu frișcă. Se dă la frigider până la servire.

 Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 24 min

Porții: 12

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/prajitura-ana.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Placinta cu mascarpone si ciocolata

Postat de andaoana

Placinta cu mascarpone si ciocolata

Incepem prin a topi untul si il lasam la racit . Branza dulce impreuna cu mascarponele cu mierea si cu ouale le amestecam bine pana cand obtinem o compozitie omogena . Ciocolata o razuim sau...

Citeste continuarea

Chec în trei culori cu ness si nuca

Postat de AndrutzaP

Chec în trei culori cu ness si nuca

   Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.    Oualele se separa.    Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 07.09.2019, 16:18
la 07.09.2019, 18:20
Cu siguranta e foarte buna!
la 07.09.2019, 20:38
Delicioasa prajiturica! Ar merge asa bine o bucatica maine dimineata!
la 07.09.2019, 23:06
Buna!
la 08.09.2019, 07:54
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking