Desert prajitura Ana

Postat de ancutsa in Prajituri
7 Sep 2019 | 2527 vizualizari
Desert prajitura Ana

O prăjitură de toamnă, cu foi de pandișpan, însiropate cu cafea, cremă de ciocolată, struguri și frișcă, cu dedicație, în avans, pentru sărbătoriții zilei: Ioachim și Ana. Desigur că o puteți pregăti în orice altă zi, pentru cineva drag, pentru că este delicioasă!

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 ouă L + 1 albuș,
  • 5 ml îndulcitor lichid,
  • 75 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • 3 linguri nucă măcinată,
  • O linguriță praf de copt Dr. Oetker,
  • Pentru însiropat:
  • 300 ml apă,
  • Un plic ness (cafea solubilă),
  • 2 ml îndulcitor lichid,
  • Pentru cremă:
  • 250 cremă mascarpone,
  • 70 g ciocolată neagră,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • În plus: struguri, după gust,
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

 

 

Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, iar după ce se adaugă și făina și praful de copt, se amestecă ușor, cu o spatulă. Jumătate de compoziție se toarnă într-o tavă de copt (a mea are 23x25 cm), pregătită cu foaie de copt, se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10-12 minute. Cealaltă jumătate de compoziție se amestecă împreună cu nuca măcinată, apoi se coace și ea tot 10-12 minute. Se lasă la răcit.

 Pentru însiropat: se prepară un ness slab, turnând 300 ml apă clocotită într-o cană cu un pliculeț de ness. Se adaugă și 2 ml îndulcitor. Se lasă la răcit.

 Pentru cremă: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adaugă ciocolata neagră topită pe baie de abur și răcită, dar și zahărul vanilat Bourbon, omogenizând.

 Montare și decor: se însiropează delicat foile, eu nu le-am vrut foarte însiropate, de aceea nu am insistat mult. Se întinde și se nivelează frumos crema de ciocolată. Se așază și boabele de struguri tăiate în jumătăți și curățate de sâmburi, pentru un aspect frumos, dar și pentru un gust plăcut. Vă recomand să uscați boabele un pic pe un șervet înainte de a le adăuga peste cremă. Se adaugă foaia cu nucă deasupra. Apoi se ornează cu frișcă. Se dă la frigider până la servire.

 Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 24 min

Porții: 12

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/prajitura-ana.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Musuroi de cartita cu capsune

Postat de rhapsody

Musuroi de cartita cu capsune

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 190 °C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem galbenusurile cu 6 lg zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam cele...

Citeste continuarea

Prajitura "Merisor"

Postat de merisor67

Prajitura "Merisor"

Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan! Intr-un bol, batem ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si batem in continuare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2019, 16:18
la 07.09.2019, 18:20
Cu siguranta e foarte buna!
la 07.09.2019, 20:38
Delicioasa prajiturica! Ar merge asa bine o bucatica maine dimineata!
la 07.09.2019, 23:06
Buna!
la 08.09.2019, 07:54
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking