Ingrediente
- Pentru foi:
- 5 ouă L + 1 albuș,
- 5 ml îndulcitor lichid,
- 75 ml ulei,
- 5 linguri făină,
- 3 linguri nucă măcinată,
- O linguriță praf de copt Dr. Oetker,
- Pentru însiropat:
- 300 ml apă,
- Un plic ness (cafea solubilă),
- 2 ml îndulcitor lichid,
- Pentru cremă:
- 250 cremă mascarpone,
- 70 g ciocolată neagră,
- 10 g zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
- În plus: struguri, după gust,
- Pentru decor:
- 200 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenușurile, uleiul, iar după ce se adaugă și făina și praful de copt, se amestecă ușor, cu o spatulă. Jumătate de compoziție se toarnă într-o tavă de copt (a mea are 23x25 cm), pregătită cu foaie de copt, se coace la cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10-12 minute. Cealaltă jumătate de compoziție se amestecă împreună cu nuca măcinată, apoi se coace și ea tot 10-12 minute. Se lasă la răcit.
Pentru însiropat: se prepară un ness slab, turnând 300 ml apă clocotită într-o cană cu un pliculeț de ness. Se adaugă și 2 ml îndulcitor. Se lasă la răcit.
Pentru cremă: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adaugă ciocolata neagră topită pe baie de abur și răcită, dar și zahărul vanilat Bourbon, omogenizând.
Montare și decor: se însiropează delicat foile, eu nu le-am vrut foarte însiropate, de aceea nu am insistat mult. Se întinde și se nivelează frumos crema de ciocolată. Se așază și boabele de struguri tăiate în jumătăți și curățate de sâmburi, pentru un aspect frumos, dar și pentru un gust plăcut. Vă recomand să uscați boabele un pic pe un șervet înainte de a le adăuga peste cremă. Se adaugă foaia cu nucă deasupra. Apoi se ornează cu frișcă. Se dă la frigider până la servire.
Timp de pregătire: 1h 30 min
Timp de coacere: 24 min
Porții: 12
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/09/prajitura-ana.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|