Desert prajitura aromata cu pere caramelizate

Postat de eumimi in Prajituri
27 Oct 2018 | 5167 vizualizari
Desert prajitura aromata cu pere caramelizate

Un deliciu!

Ingrediente

  • 2 pere mari
  • 10 linguri de zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 100 g nuci
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai tocam perele cubulete ( nu indepartam coaja). Ungem un vas de yenna cu ulei, punem perele si adaugam 5 linguri de zahar. Punem perele la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

Intre timp mixam ouale cu 5 linguri de zahar timp de 4-5 minute, pana cand devin albicioase. Adaugam uleiul, faina si praful de copt si incorporam cu o paleta.

Peste perele caramelizate adaugam nucile taiate grossier si scortisoara, apoi adaugam usor compozitia de blat. Dam la cuptor pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Rasturnam prajitura pe un platou imediat ce o scoatem din cuptor. O lasam sa se raceasca, presaram zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura aromata cu pere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Petra

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Petra

Foile de blat : Margarina la temperatura camerei o mixam impreuna cu zaharul farin si galbenusurile, apoi adaugam faina cernuta si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Albusurile cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

Postat de simona72

Dobos cu vanilie si Rama mit Butter

Pentru foi : mixam albusuril;e cu praful de sare pentru 1 minut, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Topim rama mit butter la microunde, adaugam galbenusurile si amestecam. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2018, 10:59
la 27.10.2018, 11:02
Yammi
la 27.10.2018, 11:06
la 27.10.2018, 11:22
Foarte buna!
la 27.10.2018, 11:26
Ce bună trebuie să fie, cu pere caramelizate...!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking