Desert prajitura Bobițe colorate

Postat de RODIMUR in Prajituri
11 Mai 2017 | 3656 vizualizari
Desert prajitura Bobițe colorate

Prăjitura "Bobițe colorate" este foarte pufoasă, aromată și aspectuoasă. În plus, este ușor de făcut, numai că trebuie răbdare pentru decorarea fiecărei bucățele. Rețeta pentru această prăjitură îmi aparține.

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr tos fin
  • 6 linguri de făină
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic de vanilie
  • ulei pentru uns tava
  • făină pentru tapetat tava
  • Pentru glazură
  • 350 grame zahăr tos
  • 3 linguri de cacao
  • 1 pachet de unt (200 grame)
  • 20 linguri lapte
  • esență de rom
  • Pentru decor
  • ornamente sub formă de bobițe

Mod de preparare

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se adaugă, pe rând, puțin cîte puțin vanilia, gălbenușurile, uleiul și făina în ploaie, bătând mereu, până ce s-a dizolvat zahărul și compoziția pentru blat este gata.

Se toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace la foc mic.

Când blatul este copt, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Abia când este rece, blatul se taie în pătrățele și se pregătește pentru glazurare și decorare.

Pentru glazură, se amestecă într-o cratiță zahărul cu cacao și lapte. Se pune cratița pe foc și când glazura începe să fiarbă, se taie untul în bucăți mici și se lasă la topit în glazură. Se fierbe la foc mic timp de 7-10 minute și când s-a îngroșat puțin, după acest interval de timp, se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit. Când s-a răcorit puțin, se adaugă în glazură esența de rom, după gust și se începe glazurarea prăjiturilor.

Se înmoaie în glazură, până la jumătate, fiecare bucățică de prăjitură, timp de cîteva secunde. Se pune la scurs prăjitura cu partea glazurată pe un plan înclinat (un fund de lemn) aflat într-o tavă, pentru a aduna glazura de prisos. După ce s-au înmuiat astfel în glazură 6-7 prăjituri, se ia fiecare bucățică (începând cu cea care a stat mai mult la scurs) și se trece cu părțile glazurate prin ornamentul în formă de bobițe, aflat într-o farfurie, la îndemână, iar bobițele se vor lipi. Odată prăjiturile glazurate și decorate, se pun pe o tavă și se lasă să se usuce, la temperatura camerei, chiar până a doua zi.

Când prăjiturile s-au uscat și glazura s-a întărit, se pun în cutii închise cu un capac și se lasă la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Bobițe colorate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert chec cu mere si nuci

Postat de oanapl

Desert chec cu mere si nuci

Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi...

Citeste continuarea

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Postat de oanapl

Desert Sharlotka, prajitura poloneza cu mere si crema de vanilie

Se pune făina într-un bol și untul rece, tăiat cubulețe și se frământă până când se obține un aluat nisipos. Se adaugă zahărul, sarea, praful de copt și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2017, 19:58
Imi plac tare mult prajituricile tale! Bravo Rodica!
la 11.05.2017, 20:03
Mulțumesc frumos, Rocs! Chiar mă bucur foarte mult!
la 11.05.2017, 20:26
ce dragute!
la 11.05.2017, 20:43
Mulțumesc, Anett!
la 11.05.2017, 21:42
Minunata!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking