Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se bat albușurile spumă și, când au început să crească, se adaugă, puțin câte puțin zahărul, bătând întruna. Se adaugă, pe rând, puțin cîte puțin vanilia, gălbenușurile, uleiul și făina în ploaie, bătând mereu, până ce s-a dizolvat zahărul și compoziția pentru blat este gata.
Se toarnă compoziția într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace la foc mic.
Când blatul este copt, se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit. Abia când este rece, blatul se taie în pătrățele și se pregătește pentru glazurare și decorare.
Pentru glazură, se amestecă într-o cratiță zahărul cu cacao și lapte. Se pune cratița pe foc și când glazura începe să fiarbă, se taie untul în bucăți mici și se lasă la topit în glazură. Se fierbe la foc mic timp de 7-10 minute și când s-a îngroșat puțin, după acest interval de timp, se ia cratița de pe foc și se lasă la răcit. Când s-a răcorit puțin, se adaugă în glazură esența de rom, după gust și se începe glazurarea prăjiturilor.
Se înmoaie în glazură, până la jumătate, fiecare bucățică de prăjitură, timp de cîteva secunde. Se pune la scurs prăjitura cu partea glazurată pe un plan înclinat (un fund de lemn) aflat într-o tavă, pentru a aduna glazura de prisos. După ce s-au înmuiat astfel în glazură 6-7 prăjituri, se ia fiecare bucățică (începând cu cea care a stat mai mult la scurs) și se trece cu părțile glazurate prin ornamentul în formă de bobițe, aflat într-o farfurie, la îndemână, iar bobițele se vor lipi. Odată prăjiturile glazurate și decorate, se pun pe o tavă și se lasă să se usuce, la temperatura camerei, chiar până a doua zi.
Când prăjiturile s-au uscat și glazura s-a întărit, se pun în cutii închise cu un capac și se lasă la rece.