Desert prajitura Boema

Postat de UrsanMihaela in Prajituri
14 Mar 2019 | 4203 vizualizari
Desert prajitura Boema

Va prezint o prajitura care se pregateste usor dar e gustoasa si aspectoasa.

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • Pentru crema 1:
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 350 g zahar
  • 4 linguri de ness
  • 1/2 l frisca batuta
  • Pentru crema 2 :
  • 1/2 l frisca batuta
  • Pentru ornament:
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

  Blatul :

   Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase .

   Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, pana devin o spuma tare .

   Se amesteca galbenusurile cu albusurile  de jos in sus cu o lingura de lemn .

   Se adauga apa si se amesteca .

   Faina se amesteca cu cacaoa, apoi se cern impreuna si se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, pana se omogenizeaza complet toate ingredientele.           

   Compozitia obtinuta se pune intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt, se nivelează, si se introduce in cuptorul preincalzit.

   Blatul se coace circa 25-30 de minute, la foc mediu, fiind gata atunci cand trece testul scobitorii.

   După ce este copt blatul se scoate din tavă si se asează să se răcească pe un gratar .

Crema 1 :


   Oul impreuna cu zaharul si untul se pun intr-o craticioara la bain-marie.

   Se amesteca pana se topeste complet zaharul, apoi se adaugă ness-ul si se incorporeaza in compozitia aflata la bain-marie si se amesteca bine, pana se obtine o crema legata .

   Compozitia cu ness se lasa sa se raceasca.

   Frisca de mixeaza pana se intareste bine si se adauga peste compozitia de ness .

   Crema obtinuta se pune la frigider pana batem urmatoarea cantitate de frisca .

Crema 2:

   Se mixeaza frisca pana se intareste .

Asamblarea prajiturii :

   Blatul se pune pe un platou, se insiropeaza cu esenta de rom .

  Se toarna si se niveleaza in strat gros crema de ness racita.

   Peste crema de ness cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit cu lama lata se intinde frisca in strat gros.

   Peste frisca se adauga in ploaie ciocolata rasa.

   Prajitura se tine la rece circa 2 ore apoi poate fi servita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2019, 18:42
la 15.03.2019, 19:05
la 15.03.2019, 19:29
Îmi place cum arată...!
la 15.03.2019, 19:31
Frumoasa si delicioasa prajitura!
la 15.03.2019, 20:15
Ce prajitura grozava ai pregatit!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking