Desert prajitura Boema

Postat de UrsanMihaela in Prajituri
14 Mar 2019 | 4222 vizualizari
Desert prajitura Boema

Va prezint o prajitura care se pregateste usor dar e gustoasa si aspectoasa.

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 3 linguri de apa
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • Pentru crema 1:
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 350 g zahar
  • 4 linguri de ness
  • 1/2 l frisca batuta
  • Pentru crema 2 :
  • 1/2 l frisca batuta
  • Pentru ornament:
  • ciocolata cu lapte

Mod de preparare

  Blatul :

   Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc volumul si devin cremoase .

   Albusurile cu un praf de sare se mixeaza, pana devin o spuma tare .

   Se amesteca galbenusurile cu albusurile  de jos in sus cu o lingura de lemn .

   Se adauga apa si se amesteca .

   Faina se amesteca cu cacaoa, apoi se cern impreuna si se adauga in compozitia cu galbenusuri, amestecand usor, pana se omogenizeaza complet toate ingredientele.           

   Compozitia obtinuta se pune intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt, se nivelează, si se introduce in cuptorul preincalzit.

   Blatul se coace circa 25-30 de minute, la foc mediu, fiind gata atunci cand trece testul scobitorii.

   După ce este copt blatul se scoate din tavă si se asează să se răcească pe un gratar .

Crema 1 :


   Oul impreuna cu zaharul si untul se pun intr-o craticioara la bain-marie.

   Se amesteca pana se topeste complet zaharul, apoi se adaugă ness-ul si se incorporeaza in compozitia aflata la bain-marie si se amesteca bine, pana se obtine o crema legata .

   Compozitia cu ness se lasa sa se raceasca.

   Frisca de mixeaza pana se intareste bine si se adauga peste compozitia de ness .

   Crema obtinuta se pune la frigider pana batem urmatoarea cantitate de frisca .

Crema 2:

   Se mixeaza frisca pana se intareste .

Asamblarea prajiturii :

   Blatul se pune pe un platou, se insiropeaza cu esenta de rom .

  Se toarna si se niveleaza in strat gros crema de ness racita.

   Peste crema de ness cu ajutorul unei spatule sau a unui cutit cu lama lata se intinde frisca in strat gros.

   Peste frisca se adauga in ploaie ciocolata rasa.

   Prajitura se tine la rece circa 2 ore apoi poate fi servita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Boema

Postat de Oana

Desert prajitura Boema

Blat : Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, se adauga apoi zaharul putin cate putin si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se adauga vanilia. Se pun apoi galbenusurile...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 15.03.2019, 18:42
la 15.03.2019, 19:05
la 15.03.2019, 19:29
Îmi place cum arată...!
la 15.03.2019, 19:31
Frumoasa si delicioasa prajitura!
la 15.03.2019, 20:15
Ce prajitura grozava ai pregatit!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking