Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

Postat de Constelatialeu in Prajituri
2 Aug 2021 | 6018 vizualizari
Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

E o prajitura care-mi place foarte mult. Am marit un pic gramajele la ingrediente si am adaptat-o la o tava mai mare, in plus am adaugat inca o foaie de blat.

Ingrediente

  • Foi blat alb ( tava cu dimensiuni de 35?25 cm )
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Foi blat maro
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 20 g cacao
  • Crema de nuci
  • 400 g nuci macinate
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 150 g zahar
  • Gem de caise
  • Glazura
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte.

Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

Foi blat maro. Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina, cacaoa si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

 Crema de nuca : Intr-o cratita de inox am pus nuca, zaharul si laptele, am asezat cratita pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, mai pe romaneste pana s`o umflat ''tarata-n'' nuca.....mai si glumim...

Asamblare : Pe o tava am asezat foaie maro, am intins gem de caise, peste gem am asezat foaie alba, am presat putin, apoi am intins crema de nuca, peste crema foaia maro, am presat, apoi am adaugat foaia maro, am intins gemul de caise si la final am asezat foaia alba. Deasupra am glazurat cu ciocolata topita. Am bagat la congelator pentru o ora prajitura ca sa o pot taia mai usor....caldura mare moncher, e de stat la piscina nu la bucatarie...:)))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu fructe si crema de vanilie

Postat de Adrian2016

Tarta cu fructe si crema de vanilie

      Blat: Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana s-a topit zaharul,apoi am...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

Postat de momo121

Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2021, 18:20
Ce bine arata! Numai bunatati pregatesti!
la 02.08.2021, 19:05
Buna!
la 02.08.2021, 19:36
la 02.08.2021, 19:44
Cam buna prajitura asta!
la 02.08.2021, 20:13

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking