Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

Postat de Constelatialeu in Prajituri
2 Aug 2021 | 1186 vizualizari
Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

E o prajitura care-mi place foarte mult. Am marit un pic gramajele la ingrediente si am adaptat-o la o tava mai mare, in plus am adaugat inca o foaie de blat.

Ingrediente

  • Foi blat alb ( tava cu dimensiuni de 35?25 cm )
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Foi blat maro
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 20 g cacao
  • Crema de nuci
  • 400 g nuci macinate
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 150 g zahar
  • Gem de caise
  • Glazura
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte.

Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

Foi blat maro. Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina, cacaoa si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

 Crema de nuca : Intr-o cratita de inox am pus nuca, zaharul si laptele, am asezat cratita pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, mai pe romaneste pana s`o umflat ''tarata-n'' nuca.....mai si glumim...

Asamblare : Pe o tava am asezat foaie maro, am intins gem de caise, peste gem am asezat foaie alba, am presat putin, apoi am intins crema de nuca, peste crema foaia maro, am presat, apoi am adaugat foaia maro, am intins gemul de caise si la final am asezat foaia alba. Deasupra am glazurat cu ciocolata topita. Am bagat la congelator pentru o ora prajitura ca sa o pot taia mai usor....caldura mare moncher, e de stat la piscina nu la bucatarie...:)))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Desert pernute cu mere

Postat de MotanLaOale

Desert pernute cu mere

Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. *Pentru inceput se pune mai putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2021, 18:20
Ce bine arata! Numai bunatati pregatesti!
la 02.08.2021, 19:05
Buna!
la 02.08.2021, 19:36
la 02.08.2021, 19:44
Cam buna prajitura asta!
la 02.08.2021, 20:13

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking