Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

Postat de Constelatialeu in Prajituri
2 Aug 2021 | 6088 vizualizari
Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita

E o prajitura care-mi place foarte mult. Am marit un pic gramajele la ingrediente si am adaptat-o la o tava mai mare, in plus am adaugat inca o foaie de blat.

Ingrediente

  • Foi blat alb ( tava cu dimensiuni de 35?25 cm )
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 160 g faina
  • 1 lingurita amoniac
  • Foi blat maro
  • 4 oua
  • 175 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 20 g cacao
  • Crema de nuci
  • 400 g nuci macinate
  • 300 ml lapte cu 3,5 % grasime
  • 150 g zahar
  • Gem de caise
  • Glazura
  • ciocolata topita

Mod de preparare

Mai intai mi-am pregatit foile cu o zi inainte.

Foi blat alb : Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

Foi blat maro. Margarina la temperatura camerei am mixat-o impreuna cu zaharul si cele 4 galbenusuri. Apoi am incorporat faina, cacaoa si amoniacul. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava ( 35/25 cm) cu hartie de copt, am impartit compozitia de blat in doua parti aproximativ egale si am copt doua foi. Atentie la cuptor, se coc foarte repede pentru ca sunt subtiri. Se scot din tava se dezlipesc de hartia de copt si se lasa la racit.

 Crema de nuca : Intr-o cratita de inox am pus nuca, zaharul si laptele, am asezat cratita pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, mai pe romaneste pana s`o umflat ''tarata-n'' nuca.....mai si glumim...

Asamblare : Pe o tava am asezat foaie maro, am intins gem de caise, peste gem am asezat foaie alba, am presat putin, apoi am intins crema de nuca, peste crema foaia maro, am presat, apoi am adaugat foaia maro, am intins gemul de caise si la final am asezat foaia alba. Deasupra am glazurat cu ciocolata topita. Am bagat la congelator pentru o ora prajitura ca sa o pot taia mai usor....caldura mare moncher, e de stat la piscina nu la bucatarie...:)))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Camelia, editie revizuita si dichisita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura marmorata cu visine din dulceata

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura marmorata cu visine din dulceata

Cum preparam blatul: Cernem faina impreuna cu praful de copt. Frecam spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand ouale, 150 ml. lapte si dupa ce s-a topit tot zaharul,...

Citeste continuarea

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Postat de gospodariu

Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.  Framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2021, 18:20
Ce bine arata! Numai bunatati pregatesti!
la 02.08.2021, 19:05
Buna!
la 02.08.2021, 19:36
la 02.08.2021, 19:44
Cam buna prajitura asta!
la 02.08.2021, 20:13

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking