Am utilizat ca masura un pahar de 15 cl (puteti utiliza o cana de 25 cl) Daca vreti sa-ncepeti lantul : amestecati 200 ml de lapte cu 125 g de faina si 100 g de zahar Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca 1 zi la loc cald si uscat. Apoi sau daca ati primit "aluatul de baza" aveti nevoie de:
Ziua 1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza "
In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata.
Punem deasupra 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECAM.
Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat.
Ziua 2- Vineri : amestecati cu o lingura din lemn. Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).
Zilele 3 si 4 - Sambata si Duminica : Nu atingeti.
Ziua 5- Luni : nu va-ngrijorati daca amestecul pare gros si tare.
Turnati deasupra un pahar de lapte, 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECATI.- poza 5
Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat la temperatura camerei.
Ziua 6- Marti : amestecati bine cu o lingura din lemn (poza 6). Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).
Zilele 7, 8, 9- Miercuri, Joi, Vineri : Nu atingeti !
Ziua 10- Sambata : iata aluatul obtinut- poza 7
Amestecati si impartiti-l in 3 parti egale- poza 8.
2 parti le dati la 2 persoane urandu-le Noroc si Sanatate.
In partea a 3a ramasa adaugati praful de copt amestecat cu cele 2 pahare de faina, zaharul, laptele si uleiul.
Amestecati bine, adaugati ouale treptat, romul, coaja confiata de lamaie taiata bucatele, ciocolata si alunele intregi.
Ungeti forma si presarati migdalele confiate pe fund.
Varsati compozitia in forma unsa si coaceti timp de 30-35 minute in cuptorul incalzit 180°C.
Verificati cu lama unui cutit, trebuie sa iasa curata.
Lasati sa se raceasca si demulati.
Decorati cu zahar pudra si serviti.