Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

Postat de ctlina in Prajituri
28 Feb 2018 | 2444 vizualizari
Desert prajitura carmelitelor din Sevilia

Este o reteta veche elaborata de carmelitele din Sevilla. Legenda spune ca persoana care ofera "aluatul  de baza" trebuie sa ureze noroc si sanatate. Va rebuiesc 10 zile pentru a fabrica prajitura, fara frigider sau aparate moderne. Traditia vrea ca sa oferim cuiva "aluatul  de baza" ramas. Prajitura trebuie apoi inceputa joi ca s-o terminam sambata. Adaugam treptat ingredientele si o lasam intr-un loc cald si uscat acoperita cu un prosop curat. Am primit "aluatul de baza " de la o prietena. Am urmarit reteta ei numai in ultima zi am modificat ingredientele: fructe uscate, confiate dupa gustul meu. A iesit foarte buna, va recomand sa-ncercati si sa nu va descurajati. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/prajitura-carmelitelor-din-sevilia.html

Ingrediente

Am utilizat ca masura un pahar de 15 cl (puteti utiliza o cana de 25 cl) Daca vreti sa-ncepeti lantul : amestecati 200 ml de lapte cu 125 g de faina si 100 g de zahar Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca 1 zi la loc cald si uscat. Apoi sau daca ati primit "aluatul de baza" aveti nevoie de:

  • 2 pahare de zahar tos
  • 2 pahare de faina
  • 1 pahar de lapte

Pentru prajitura (ziua 10)

  • 2 pahare de faina
  • 2/3 pahar de zahar tos
  • 1 pahar de lapte
  • 2/3 pahar de ulei
  • 1 pahar de alune de padure intregi
  • 2/3 pahar de coaja de lamaie confiata
  • 1/3 pahar de bucatele de ciocolata
  • 2 ou
  • 1/2 pachet de praf de copy
  • rom o lingura (sau esenta)
  • migdale feli

Mod de preparare

Ziua  1- Joi : turnam intr-un castron "aluatul de baza "

In prima poza aveti "aluatul de baza " primit. O coaja s-a format la suprafata.

Punem deasupra 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECAM.

Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat.

Ziua 2- Vineri : amestecati cu o lingura din lemn. Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).

 

 Zilele 3 si 4 -  Sambata si Duminica : Nu atingeti.

 Ziua 5- Luni : nu va-ngrijorati daca amestecul pare gros si tare.

Turnati deasupra un pahar de lapte, 1 pahar de faina si un pahar de zahar. Nu AMESTECATI.- poza 5

Acoperiti castronul cu un prosop curat si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat la temperatura camerei.

 Ziua 6- Marti :  amestecati bine cu o lingura din lemn (poza 6). Acoperiti castronul cu prosopul si lasati sa se odihneasca la loc cald si uscat ( nu puneti la rece).

 Zilele 7, 8, 9- Miercuri, Joi, Vineri : Nu atingeti !

Ziua 10- Sambata : iata aluatul obtinut- poza 7

Amestecati si impartiti-l in 3 parti egale- poza 8.

2 parti le dati la 2 persoane urandu-le Noroc si Sanatate.

In partea a 3a ramasa adaugati praful de copt amestecat cu cele 2 pahare de faina, zaharul, laptele si uleiul.

Amestecati bine, adaugati ouale treptat, romul, coaja confiata de lamaie taiata bucatele, ciocolata si alunele intregi.

Ungeti forma si presarati migdalele  confiate pe fund.

Varsati compozitia in forma unsa si coaceti timp de 30-35 minute in cuptorul incalzit 180°C.

Verificati cu lama unui cutit, trebuie sa iasa curata.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Decorati cu zahar pudra si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura carmelitelor din Sevilia" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura "O noapte la Venetia"

Postat de andaoana

Prajitura "O noapte la Venetia"

Blat alb: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma care nu curge daca intoarcem castronul. Incorporam apoi faina amestecata...

Citeste continuarea

Prajitura cu Pere si Ciocolata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Prajitura cu Pere si Ciocolata (Reteta Video)

Pregatim un bol in care punem faina, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul, scortisoara, praful de cacao si un varf de lingurita cu sare si amestecam bine toate ingredientele uscate. Taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2018, 21:17
Ce bine arata!
la 28.02.2018, 21:29
la 28.02.2018, 21:50
Minunata prajitura ne-ai adus asa cum ne-ai obisnuit
la 28.02.2018, 22:01
la 28.02.2018, 22:08
Ole.....Carmelita

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking