Desert prajitura chinezeasca

Postat de RODIMUR in Prajituri
30 Iun 2017 | 7544 vizualizari
Desert prajitura chinezeasca

O prăjitură pe care o știu de la mămica și pe care o fac foarte ușor. Este o prăjitură pufoasă, care are un gust special, de la nuci și de la esența de migdale.

Ingrediente

  • 200 grame unt
  • 200 grame zahăr tos fin
  • 200 grame nuci măcinate
  • 2 linguri de cacao
  • 100 grame făină albă
  • 1/2 fiolă de esență de migdale
  • 3 gălbenușuri
  • 6 albușuri bătute spumă
  • Pentru decor
  • 3 gălbenușuri
  • 3 linguri de zahăr tos fin
  • 1/2 tabletă de ciocolată de lapte, sau ornamente decor

Mod de preparare

Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate.

Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe.

Se unge tava cu unt și se tapetează cu făină, după care se toarnă compoziția și se nivelează frumos. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit.

Între timp, cele 3 gălbenușuri rămase se amestecă spumă cu 3 linguri de zahăr, încorporate pe rând.

Când prăjitura este aproape gata, coaptă la suprafață, se scoate din cuptor, se toarnă peste ea, uniform, spuma de gălbenușuri și se presară ciocolată răzuită, sau ornamente decor.

Se dă din nou tava la cuptor și după puțin timp, prăjitura este gata (se poate face proba cu scobitoarea).

Când prăjitura s-a răcit, se taie în forma dorită (romburi, pătrate, dreptunghiuri).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Prajiturele fine

Postat de Creatsa

Prajiturele fine

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la...

Citeste continuarea

Prajitura cu nuca prajita si caramel

Postat de timea

Prajitura cu nuca prajita si caramel

Intr-un bol mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Separat intr-un bol mic frecam galbenusurile cu uleiul. Peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2017, 06:35
Delicioasa!
la 01.07.2017, 07:06
Iau si eu o bucatica pt !
la 01.07.2017, 08:02
Mulțumesc frumos, Dante!
la 01.07.2017, 08:03
Desigur, Cristinuța! Cu plăcere și poftă bună!
la 01.07.2017, 09:17
Servesc si eu o bucatica daca a mai raamas

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking