Ingrediente
- 200 grame unt
- 200 grame zahăr tos fin
- 200 grame nuci măcinate
- 2 linguri de cacao
- 100 grame făină albă
- 1/2 fiolă de esență de migdale
- 3 gălbenușuri
- 6 albușuri bătute spumă
- Pentru decor
- 3 gălbenușuri
- 3 linguri de zahăr tos fin
- 1/2 tabletă de ciocolată de lapte, sau ornamente decor
Mod de preparare
Se mixează bine untul cu zahărul, după care se adaugă pe rând cele 3 gălbenușuri, cacaua, esența de migdale și nucile măcinate.
Se bat spumă cele 6 albușuri, se încorporează foarte bine în compoziția cu nuci, după care se înglobează și făina, cu grijă, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se unge tava cu unt și se tapetează cu făină, după care se toarnă compoziția și se nivelează frumos. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit.
Între timp, cele 3 gălbenușuri rămase se amestecă spumă cu 3 linguri de zahăr, încorporate pe rând.
Când prăjitura este aproape gata, coaptă la suprafață, se scoate din cuptor, se toarnă peste ea, uniform, spuma de gălbenușuri și se presară ciocolată răzuită, sau ornamente decor.
Se dă din nou tava la cuptor și după puțin timp, prăjitura este gata (se poate face proba cu scobitoarea).
Când prăjitura s-a răcit, se taie în forma dorită (romburi, pătrate, dreptunghiuri).
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|