Ingrediente
- Piscotuti 21 buc
- 200 g nuca de cocos
- 4 oua
- 150 g zahar
- 150 ml lapte 3,5% grasime
- 100 g ciocolata alba
- 10 g gelatina + 40 ml apa rece
- lapte pentru inmuiat piscoturile
- Pt. frisca
- 300 g smantana dulce peste 30% grasime
- 50 ml lapte dulce cu 3,5% grasime
- 1 lingura zahar
- 1 banana foarte coapta cca 100 g
- clementine, bomboane bounty, drajeuri colorate
Mod de preparare
Am folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte, apoi m-am apucat sa fac frisca si crema de cocos. Intr-un castron am pus smantana si laptele( am folosit si lapte deoarece aceasta smantana pe care am folosit-o este foarte groasa), am adaugat si zaharul si am mixat, nu foarte mult sa nu transform in unt smantana, apoi am incorporat banana coapta.
Crema de cocos : Am pus gelatina la hidratat in apa rece, intr-un castron de inox am pus cele 4 oua, zaharul, am omogenizat cu un tel, apoi am adaugat laptele, nuca de cocos si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana a inceput sa se infierbante apoi am adaugat ciocolata, am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida,am stins focul, am adaugat si gelatina, am omogenizat . Crema de cocos am amestecat-o cu frica. Aceasta crema pe care am obtinut-o am adaugat-o in castronul tapetat cu clementine si piscoturi. Am taiat cca 5 bomboane bounty si le-am adaugat in crema. Deasupra am asezat piscoturi, realizand baza prajiturii. Am dat prajitura la frigider pana a doua zi, a stat cca 15 ore a frigider. Am scos prajitura am rasturnat-o pe un platou, am decorat-o cu bomboane colorate si clementine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Coconut-Clementine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|