Desert prajitura Coconut-Clementine

Postat de Constelatialeu in Prajituri
20 Dec 2021 | 2641 vizualizari
Desert prajitura Coconut-Clementine

Trebuia sa fac ceva rapid pentru azi, asa ca ieri seara tarziu m-am apucat sa mesteresc ceva , ca mi-a iesit ori ba ramane de vazut ce zic degustatorii, mie una mi-a placut combinatia, dar parerea mea nu se pune....:))))))))))

Ingrediente

  • Piscotuti 21 buc
  • 200 g nuca de cocos
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml lapte 3,5% grasime
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • lapte pentru inmuiat piscoturile
  • Pt. frisca
  • 300 g smantana dulce peste 30% grasime
  • 50 ml lapte dulce cu 3,5% grasime
  • 1 lingura zahar
  • 1 banana foarte coapta cca 100 g
  • clementine, bomboane bounty, drajeuri colorate

Mod de preparare

Am folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte, apoi m-am apucat sa fac frisca si crema de cocos. Intr-un castron am pus smantana si laptele( am folosit si lapte deoarece aceasta smantana pe care am folosit-o este foarte groasa), am adaugat si zaharul si am mixat, nu foarte mult sa nu transform in unt smantana, apoi am incorporat banana coapta.

Crema de cocos : Am pus gelatina la hidratat in apa rece, intr-un castron de inox am pus cele 4 oua, zaharul, am omogenizat cu un tel, apoi am adaugat laptele, nuca de cocos si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana a inceput sa se infierbante apoi am adaugat ciocolata, am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida,am stins focul, am adaugat si gelatina, am omogenizat . Crema de cocos am amestecat-o cu frica. Aceasta crema pe care am obtinut-o am adaugat-o in castronul tapetat cu clementine si piscoturi. Am taiat cca 5 bomboane bounty si le-am adaugat in crema. Deasupra am asezat piscoturi, realizand baza prajiturii. Am dat prajitura la frigider pana a doua zi, a stat cca 15 ore a frigider. Am scos prajitura am rasturnat-o pe un platou, am decorat-o cu bomboane colorate si clementine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Coconut-Clementine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Coconut Dream

Postat de RODIMUR

Desert prajitura Coconut Dream

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua....

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2021, 12:55
Daca este cu cocos , eu spun,da !!!! I-ai dat numele tau sa nu aiba curaj sa zica ceva )
la 20.12.2021, 15:20
Delicioasă!
la 20.12.2021, 16:11
la 20.12.2021, 18:40
Buna!
la 20.12.2021, 19:34

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking