Desert prajitura cu banane si piersici

Postat de Constelatialeu in Prajituri
26 Apr 2020 | 4236 vizualizari
Desert prajitura cu banane si piersici

Cand n-ai ce face iti faci de lucru , asa si eu, ca tot ma impiedicam de niste banane. Am zis sa vad ce combinatii combinatorii fac sa-mi iasa o prajiturica.

Ingrediente

  • Blat cu banane si nuca ( 36/24 cm )
  • 5 oua mai micute
  • 2 banane foarte coapte cca 245 g
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 70 g nuca prajita si macinata
  • 4 g praf de copt
  • 6 g bicarbonat de sodiu
  • Crema
  • 420 g piersici din compot
  • 3 galbenusuri
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 2 linguri zahar
  • 3 foi gelatina
  • 200 ml smantana pentru frisca indulcita si vanilata
  • Sirop
  • siropul de la compot
  • Glazura
  • lapte condensat caramelizat DeLatte
  • alune sarate extra rumenite

Mod de preparare

Blat : Intr-un castron amestecam faina cu nuca, praful de copt si bicarbonatul. In alt castron pasam bananele, adaugam iaurtul, zaharul si ouale si omogenizam apoi incorporam ingeredientele uscate. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 36/24 cm, turnam compozitia in tava , dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca bine. Dupa ce blatul se raceste bine facem si crema.

Crema :  Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Smantana pentru frisca o mixam pana obtinem o frisca ferma.Piersicile le blendam pana obtinem un piure, transferam piureul intr-o craticioara de inox, adaugam galbenusurile, 2 linguri de zahar si ciocolata. Asezam craticioara pe baie de abur si amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Dam craticioara de pe baiea de abur, stoarcem foile de gelatina si le incorporam in crema, amestecam bine si lasam sa se tempereaza crema apoi incorporam frisca batuta.

Asamblare : Tava in care am copt blatul o tapetam cu folie alimentara, taiem blatul in doua, asezam prima parte si insiropam cu jumatate din siropul de la compot ( chiar daca este un blat umed, mi-am dorit sa fie mai insiropat- cu alte cuvinte doar nu aruncam bunatate de sirop..:)))) ) turnam crema peste blat, apoi asezam a doua parte de blat insiropata ( nu este foarte mult sirop, deci nu va speriati ca iese fleasca blatul ). Deasupra intindem un strat subtire  de lapte condensat caramelizat si presaram alune sarate si extra rumenite ( asa le-am cumparat, extra rumenite, foarte bune ) taiate grosier. Se da tava la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza. Daca va zic ca e un deliciu ziceti ca ma laud, asa ca daca v-am atras atentia cu aceasta reteta puteti sa o testatati sau sa ma credeti pe cuvant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae

Mai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu iaurt

Am folosit o tava mai inalta cu dimensiunea de 23 cm/23 cm, tapetata cu folie alimentara. Intr-un castron am amestecat smantana, iaurtul si zaharul farin. Gelatina am pus-o la hidratat in apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2020, 19:59
Iote ca numa' la fix am venit! Pregateste-mi o bucata! Cred ca e tare buna!
la 26.04.2020, 20:03
Mireluto, au zis degustatorii ca e un deliciu. Si nu doar asa ca le-am dat prajitura, ca-s tare drastici cand e vorba sa dea verdicte....
la 26.04.2020, 20:04
O combinatie delicioasa
la 26.04.2020, 20:11
Nu pot spune devat:o minunăție de prajitura! 😘
la 26.04.2020, 20:11
Ce bunătate! îmi plouă în gură!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking