Ingrediente
Blat de bezea:
- 5 albusuri
- 150 g zahar
- 110 g nuca macinata
- 1 lingura rasa faina
Crema de ciocolata:
- 150 g ciocolata neagra (Lidl)
- 250 ml frisca lichida (Meggle)
Mod de preparare
Se bat albusurile spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea lucioasa si tare. Se lasa mixerul deoparte, apoi se adauga nuca macinata si faina si se amesteca usor cu o lingura, avand grija sa nu se lase bezeaua. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace blatul de bezea timp de 30 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei foi egale.
Pentru crema eu am preferat cea mai simpla varianta posibila. Am topit ciocolata in cuptorul cu microunde, apoi am adaugat frisca lichida si am amestecat cu o lingura. N-am facut varianta clasica de crema ganache si nu am batut crema, am pus doar ganache nebatut.
Se umplu foile cu crema de ciocolata si se decoreaza cu glazura de ciocolata. Se lasa la frigider cateva ore, apoi se poate taia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu bezea cu nuca si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|