Ingrediente
- Blat
- 6 albusuri
- 100 gr zahar pudra
- 100 gr nuca maruntita la robot
- 3 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- Crema
- 300 gr zahar
- 200 gr unt
- 250 gr mascarpone
- 2 linguri de cacao
- o lingurita de esenta vanilie
- Biscuiti obisnuiti pentru 2 straturi 32 bucati
- Decor
- 200 gr ciocolata
- 150 ml frisca lichida
- ornamente de care va plac voua
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu atentie pana incorporam treptat toate ingredientele amestec.
Am pregatit tava mare de la aragaz, o hartie de copt si am turnat compozitia , am nivelat si am introdus tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-17 minute sau pana este facuta, testul cu scobitoarea.
Am scos tava din cuptor si am lasat-o sa se racoaresca. Dupa ce s-a racit foaia am taiat-o in doua.
Crema
Am pus zaharul la caramelizat intr-o cratita ( trebuie sa aiba o culoare aramie nu foarte inchisa la culoare ca devine amar) am tres cratita de pe foc si am pus untul taiat cubulete,am amestecat bine pana s-a topit si l-am lasat sa se racoreasca la temperatura camerei.
Am omogenizat mascarponele si l-am lasat la temperatura camerei. Dupa ce a ajuns la aceeasi temperatura caramelul si mascarponele le-am mixat impreuna adugand si doua linguri de cacao ( am vrut sa obtin o crema mai inchis la culoare)
Asamblare:
Pentru asamblarea prajiturii m-am folosit de rama reglabila.
Am impartit crema in 3 parti egale si am trecut la umplere foilor. Prima foaie a fost bezea cu nuca, apoi crema, a doua un strat de biscuiti -crema, iar foaie bezea cu nuca-crema si ultimul strat de biscuiti peste care voi pune ciocolata.
Am inferbantat frisca lichida si am turnat peste ciocolata rupta bucatele, am lasat 2-3 minute si am mixat. Acest amestec l-am pus peste ultimul strat de biscuiti si am adugat ornamente.
Prajitura se da la rece si se portioneaza a doua zi cand stratul de biscuti s-a inmuiat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|