Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone

Postat de lucy2002 in Prajituri
1 Feb 2020 | 3406 vizualizari
Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone

Am avut adunate albusuri de la maioneza si am zis ca trebuie sa fac ceva din ele, asa ca, am facut acesta delicioasa prajitura care a fost foarte apreciata si s-a terminat rapid. Ca sa fac o prajitura mai inalta si aspectoasa am folosit si biscuiti sa am mai multe straturi de foi. Foarte buna combinatia de caramel cu mascarpone!:X

Ingrediente

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr nuca maruntita la robot
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita de esenta vanilie
  • Biscuiti obisnuiti pentru 2 straturi 32 bucati
  • Decor
  • 200 gr ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
  • ornamente de care va plac voua

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus  cu atentie pana incorporam treptat toate ingredientele  amestec.

Am pregatit tava mare de la aragaz, o hartie de copt si am turnat compozitia , am nivelat si am introdus tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-17 minute sau pana este facuta, testul cu scobitoarea.

Am scos tava din cuptor si am lasat-o sa se racoaresca. Dupa ce s-a racit foaia am taiat-o in doua.

Crema

Am pus zaharul la caramelizat intr-o cratita ( trebuie sa aiba o culoare aramie nu  foarte inchisa la culoare ca devine amar) am tres cratita de pe foc si am pus untul taiat cubulete,am amestecat bine pana s-a topit si l-am lasat sa se racoreasca la temperatura camerei.

Am omogenizat mascarponele si l-am lasat la temperatura camerei. Dupa ce a ajuns la aceeasi temperatura caramelul si mascarponele le-am mixat impreuna adugand si doua linguri de cacao ( am vrut sa obtin o crema mai inchis la culoare)

Asamblare:

Pentru asamblarea prajiturii m-am folosit de rama reglabila.

Am impartit crema in 3 parti egale si am trecut la umplere foilor. Prima foaie a fost bezea cu nuca, apoi  crema, a doua un strat de biscuiti -crema, iar foaie bezea cu nuca-crema  si ultimul strat de biscuiti peste care voi pune ciocolata.

Am inferbantat frisca lichida si am turnat peste ciocolata rupta bucatele, am lasat 2-3 minute si am mixat. Acest amestec l-am pus peste ultimul strat de biscuiti  si am adugat ornamente.

Prajitura se da la rece si se portioneaza a doua zi cand stratul de biscuti s-a inmuiat.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

Postat de licurici_lra

Prajitura din albusuri cu menta, ananas si ciocolata amaruie

1.             Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul praf, vanilinat si esenta de menta....

Citeste continuarea

Desert tarta cu lamaie si bezea

Postat de oanapl

Desert tarta cu lamaie si bezea

Cerni făina și adaugi celelalte ingrediente și frămânți până când obții un aluat omogen, pe care îl întinzi și apoi îl transferi într-o formă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2020, 10:06
Foarte bună, mai ales cu această cremă...!
la 01.02.2020, 10:13
Delicioasa!
la 01.02.2020, 10:31
la 01.02.2020, 10:36
Ce bine arata si ce buna trebuie sa fie!
la 01.02.2020, 10:37

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking