Ingrediente
- 4 oua mari
- 120 g unt
- 600 ml lapte
- 110 g zahar pudra
- 100 g zahar tos
- 50 de g de cacao
- 110 g de faina
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita otet
- 1 lingura extract de vanilie
- 30 ml cafea espresso foarte concentrata
- In plus:
- zahar pudra pentru presarat
- unt solid pentru uns forma
Mod de preparare
Separa ouale si mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, pana se umfla si se albesc.
Amesteca faina cu praful de cacao si pune-le usor peste galbenusuri.
Adauga untul topit si esentele. Toarna laptele, putin cate putin si omogenizeaza bine cu telul. Separat, mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adauga treptat zaharul tos si bate pana obtii o bezea.
Pune apoi albusurile in compozitia cu cacao si amesteca cu grija.
Unge o tava dreptunghiulara cu unt si toarna incet compozitia. Pune tava in cuptorul incalzit la 180 de grade C si las-o la copt 45 de minute.
Lasa apoi prajitura sa se raceasca bine, portioneaz-o si pudreaz-o cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura desteapta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|