Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea cresc în volum, se adaugă zahărul turnat puțin câte puțin, vanilia, coaja de limetă, iar când compoziția este bine legată, se adaugă, ”în ploaie” făina amestecată cu praful de copt.
Se toarnă compoziția în tava prevăzută cu hârtie de copt și unsă cu unt, sau ulei de floarea soarelui. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce blatul crește și se rumenește frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și când blatul se răcorește puțin se scoate, cu tot cu hârtia de copt și se lasă să se răcească definitiv, după care se taie, la orizontală în două foi.
Cât timp blatul stă la cuptor, se face crema. Pentru aceasta se amestecă ingredientele solide (zahărul tos și amidonul). Se adaugă cele 3 gălbenușuri și apoi laptele, puțin câte puțin. Când compoziția este omogenă, se dă cratița la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia de pe foc și se lasă să se răcorească, amestecând în ea din când în când, ca să nu se formeze pojghiță.
Se razuiește coaja de la două portocale, se adaugă în crema care s-a mai răcorit puțin și se amestecă pentru omogenizare.
Se toarnă zeama de portocale (100-150 ml) peste gelatină și cât aceasta se hidratează, se face frișca, mixând smântâna cu zahărul tos și vanilia. Când frișca este gata, se dă la frigider, până ce se răcorește crema.
Când crema s-a răcorit, se adaugă gelatina hidratată și se mixează până la încorporarea ei. Se adaugă apoi frișca și după mixare și omogenizare, crema este gata pregătită pentru definitivarea prăjiturii.
Se face siropul și când este bine legat se dă la răcit și se adaugă apoi zeama de portocale.
Se însiropează foaia de blat care va sta la baza prăjiturii, se unge uniform cu jumătate din cantitatea de cremă, se acoperă cu cealaltă foaie de blat, însiropată pe partea care se suprapune peste cremă. Cu restul de cremă se unge uniform cea de-a doua foaie de blat.
Se dă prăjitura la rece pentru 5-6 ore, se decupează marginile și se porționează.
Se taie portocala pentru decor și se decorează prăjiturile. Se ține la frigider până ce se termină.