Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca

Postat de RuxyRux in Prajituri
18 Apr 2018 | 14187 vizualizari
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca

Daca spuneti ca nu iubiti prajiturile cu branza, de aceasta dupa prima lingurita va veti indragosti fara leac, garantat! O minunatie delicioasa!

Ingrediente

  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 5 oua
  • 325 gr zahar fin
  • 400 ml frisca lichida dulce
  • 200 gr faina de patiserie
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie (dupa gust, eu am pus mai multa)
  • un praf de sare
  • 400 gr (un pahar) iaurt grecesc 10%
  • tava dreptunghiulara cu inel culinar 38/25 cm

Mod de preparare

Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul (sase, sapte minute).

Se adauga frisca si se mixeaza in continuare un minut, apoi se pune branza dulce lingura cu lingura.

In acest moment, deoarece se dubleaza volumul compozitiei, se muta totul intr-un vas mare si se adauga iaurtul amestecand cu un tel, apoi se pune faina si praful de copt. Se amesteca pana la omogenizare.

In tava (eu am avut forma dreptunghiulara cu inel culinar) unsa cu unt se toarna aluatul si se coace prajitura o ora la cuptorul incins la 180 de grade C.

Se lasa perfect la racit, se pudreaza si se mananca cu pofta si mare drag!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert chec cu mere si nuci

Postat de oanapl

Desert chec cu mere si nuci

Cureți merele de coajă și le dai pe răzătoarea mare și le storci bine zeama, cu mâna. Mixezi untul (alat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și puțină sare, apoi adaugi...

Citeste continuarea

Negresa cu gem de caise

Postat de merisor67

Negresa cu gem de caise

Topim untul și îl lăsăm să se tempereze ușor. Spargem ouăle într-un vas, adăugăm un praf de sare peste ele și le mixăm până se spumează ușor, apoi adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2018, 21:18
Delciioasa!
la 18.04.2018, 21:19
Veau si eu o portie ca arata prea bine!
la 18.04.2018, 21:20
As lua doua bucati mari pentru maine...Este o super bunatate!
la 18.04.2018, 21:23
Multumesc frumos Mimi!
la 18.04.2018, 21:24
Gheorghita, iti multumesc, cu drag!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking