Ingrediente
- 1 kg branza dulce cremoasa
- 5 oua
- 325 gr zahar fin
- 400 ml frisca lichida dulce
- 200 gr faina de patiserie
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie (dupa gust, eu am pus mai multa)
- un praf de sare
- 400 gr (un pahar) iaurt grecesc 10%
- tava dreptunghiulara cu inel culinar 38/25 cm
Mod de preparare
Ouale intregi se mixeaza cu praful de sare 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana ce isi dubleaza volumul (sase, sapte minute).
Se adauga frisca si se mixeaza in continuare un minut, apoi se pune branza dulce lingura cu lingura.
In acest moment, deoarece se dubleaza volumul compozitiei, se muta totul intr-un vas mare si se adauga iaurtul amestecand cu un tel, apoi se pune faina si praful de copt. Se amesteca pana la omogenizare.
In tava (eu am avut forma dreptunghiulara cu inel culinar) unsa cu unt se toarna aluatul si se coace prajitura o ora la cuptorul incins la 180 de grade C.
Se lasa perfect la racit, se pudreaza si se mananca cu pofta si mare drag!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|