Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron.
Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă unul câte unul, gălbenușurile, uleiul și apa de flori de trandafir, amestecând cu mixerul.
Se adaugă apoi făina și praful de copt, amestecând, cu o spatulă, astfel încât compoziția să rămână aerată.
Se adaugă și caisele, amestecând lejer.
Se toarnă compoziția într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute sau până trece testul scobitorii.
Dimensiune tavă de copt: 20 cm
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/prajitura-cu-caise-si-apa-de-flori-de.html