Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir

Postat de ancutsa in Prajituri
13 Iun 2020 | 2757 vizualizari
Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir

Azi vă prezint o tartă simplă, dar frumoasă și gustoasă de vară, așa cum am învățat-o de la mama, pentru că vara este despre bucuria fructelor. Și ce e mai plăcut decât să găsești fructe la fiecare mușcătură de pandișpan pufos? Pentru o notă florală discretă, am adăugat apă de flori de trandafir. Am folosit zahărul pudră doar la decor, pentru câteva bucățele, în rest, la aluat, am folosit îndulcitor.

Ingrediente

  • 5 ouă S,
  • 5 ml îndulcitor / 4 linguri zahăr,
  • Un praf de sare,
  • 100 ml ulei,
  • 1 linguriță apă de flori de trandafir,
  • 100 g făină,
  • 5 g praf de copt,
  • 500 g caise,
  • În plus:
  • 1 lingură făină,
  • zahăr pudră, după gust

Mod de preparare

 

Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină, amestecându-le într-un castron.

Separat, se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă unul câte unul, gălbenușurile, uleiul și apa de flori de trandafir, amestecând cu mixerul.

Se adaugă apoi făina și praful de copt, amestecând, cu o spatulă, astfel încât compoziția să rămână aerată.

Se adaugă și caisele, amestecând lejer.

Se toarnă compoziția într-o formă de copt pregătită cu hârtie de copt.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aprox 25 de minute sau până trece testul scobitorii.

 Dimensiune tavă de copt: 20 cm

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/prajitura-cu-caise-si-apa-de-flori-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise si apa de flori de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cheesecake cu mure si iaurt

Postat de oanapl

Cheesecake cu mure si iaurt

Topești untul într-o cratiță, la foc mic. Mărunțești biscuiții, îi pui într-un vas și apoi torni untul și amesteci până când obții o compoziție omogenă....

Citeste continuarea

Muffins cu morcovi si zahar brun

Postat de Corina33

Muffins cu morcovi si zahar brun

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 13.06.2020, 09:39
mmm o bunatate!
la 13.06.2020, 09:58
la 13.06.2020, 10:07
Multumesc mult, Daniela!
la 13.06.2020, 10:07
Domnule Vasile
la 13.06.2020, 10:13
Delicioasă prăjitură!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking