Desert prajitura cu ciocolata si aroma de portocale

Postat de Constelatialeu in Prajituri
17 Mar 2022 | 5338 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata si aroma de portocale

Pentru blat m-am inspirat de la draguta de Oana Placinta, zicea ea ca e cel mai bun blat umed pe care il foloseste la diverse prajituri, asa ca am pus la pastrare reteta acestui blat si hop a venit si momentul sa-l folosesc ( chiar e delicios si eu nu-s fan cafea). Pentru cei care se vor intreba '' ce sunt si cu gramajele astea, de 166, 133,etc'' nu aveti decat sa va intrebati, inseamna ca nu aveti alta treaba :))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • Blat tava 25/35 cm
  • 133 g ciocolata neagra Callebaut
  • 80 g cafea fierbinte ( eu am pregatit niste expreso, ca tot am scula ca ce sa fac cafeaua, desi nu beau)
  • 166 g iaurt grecesc cu 10 % grasime
  • 133 g ulei
  • 3 oua mari
  • 200 g faina
  • 200 g zahar farin
  • 66 g cacao de buna calitate
  • 5 g praf de copt
  • 2 g sare
  • toate ingredientele sunt in grame
  • Krant
  • 200 g nuca prajita
  • linguri pline cu zahar
  • Crema
  • 300 g ciocolata cu aroma de portocale sau orice fel de ciocolata aveti
  • 500 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime, Pilos am avut eu
  • 10 g gelatina+ 30 ml apa rece
  • 80 ml lapte cu 3,5% grasime

Mod de preparare

Blat : Intr-un castron am amestecat faina, zaharul farin, cacao, sarea si praful de copt. Peste ciocolata neagra am turnat cafeaua expresso, am asezat castronelul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida.In alt castron am amestecat cele 3 oua cu ulei si iaurt, apoi am incorporat ciocolata topita, la final am adaugat ingredientele solide. Am amestecat cat sa le incorporez bine, nu trebuie exagerat cu amestecatul. Am tapetat tava cu hartie de copt, am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 170-180 grade, dupa 10 min am micsorat temperatura, am copt blatul cca 30 min sau am testat cu degetul, daca nu se lipeste compozitia de deget este gata. Am scos tava din cuptor, am asezat blatul pe masa pe un gratar si am lasat sa se raceasca bine.

Krant : Nuca am prajit-o, am curatat-o de coji si am taiat-o grosiuer. Am pus zaharul sa se caramelizeze, apoi am adaugat nuca si am amestecat energic, am intins krantul pe un fund uns cu ulei si am aplatizat, am lasat sa se raceasca bine apoi am maruntit krantul.

Crema : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Am mixat smantana pentru frisca, nu am exagerat cu mixatul, nu am avut nevoie de o frisca ferma. Intr-un castron de inox am pus ciocolata si laptele si am pus castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida, am incorporat si gelatina hidratata si am lasat sa se raceasca compozitia pana ce temperatura a scazut la 30 grade. Am incorporat frisca batuta si am adaugat si cca 150 g krant. 

Asamblare : Am folosit tava in care am copt blatul, tava cu pereti detasabili, pe care am imbracat-o in folie alimentara, am indreptat blatul cu ajutorul unui cutit zimtat. Am asezat blatul in tava, am adaugat crema peste blat, am nivelat si am presarat restul de krant si blatul ramas, pe care l-am maruntit bine.Am dat tava la frigider cateva ore, apoi am portionat-o cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Postat de mirela0911

Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste...

Citeste continuarea

Desert racoros cu caise

Postat de Constelatialeu

Desert racoros cu caise

Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Smantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma.Spuma de caise am pus-o intr-un castron de inox, am adaugat cele doua oua si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2022, 18:56
Foarte bună!
la 17.03.2022, 18:59
la 17.03.2022, 21:41
Ioi umed imi place si mie !!!-) Despre gramaje nu ma intreb . Cred ca-s convertiri din ale din masuri americanesti ) Oricum , cred ca as savura prajiturica ta :_*
la 17.03.2022, 22:28
Ufffff,prea tentanta!
la 17.03.2022, 23:26
Mă bucur că ai încercat rețeta de blat și ți-a plăcut. Ce bine arată prăjitura!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking