Desert prajitura cu ciocolata si frisca ( reteta nr.900 de dulciuri)

Postat de Constelatialeu in Prajituri
5 Feb 2022 | 3674 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata si frisca ( reteta nr.900 de dulciuri)

Am si eu un fix sa ajung sa postez 1000 de retete de dulciuri, am ajuns la 900, mai am un pic, un fleac. Deci veniti in vizita sa am pentru cine sa fac dulciuri :))))))))))))))))). Si pentru ca mi-am facut aprovizionarea cu ciucalata de mai multe feluri si arome, am zis sa prestez o prajitura, nu foarte complicata dar delicioasa, zic eu ca eu pot sa ma si contrazic daca vreau. 

Ingrediente

  • Blat ( 23/23 cm)
  • 4 oua mari
  • 110 g zahar
  • 85 g faina
  • 35 g cacao
  • 25 ml apa
  • 35 ml ulei
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 250 ml apa
  • 50 ml cogniac Alexandrion 5 stele ( sa ne magnetizam nitel, zic)
  • 25 g miere
  • Glazura
  • 120 g ciocolata cu aroma de migdale
  • 50 ml smantana pt. frisca Pilos 36% grasime
  • Frisca
  • 450 ml smantana pt. frisca Pilos 36% grasime
  • 30 g zahar pudra
  • Decor
  • 2 praline cu fistic razuite

Mod de preparare

Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava patrata dimensiuni 23/23 cm. Intr-un castron am cernut faina, cacao si praful de copt. Am amestecat apa si uleiul. In alt castron am pus ouale am adaugat un praf de sare si am mixat 2-3 min apoi am adaugat zaharul si am mixat pana ce si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul si apa si am mai mixat 2-3 min, la final am incorporat ingredientele uscate, amestecand cu un tel. Am turnat compozitia in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt blatul cca 16-17 min, nu mai mult ca se usuca prea rau blatul. Am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca bine.

Sirop : Am caramelizat zaharul, apoi am adaugat apa, atentie la aburi, am lasat sa fiarba pana ce zaharul sa topit. Am stins focul si am lasat la racit siropul. Separat am amestecat mierea cu coniacul si am adaugat amestecul in sirop cand acesta sa racit bine.

Frisca: Intr-un vas mai inalt , timut la frigider cca 15 min, am pus smantana rece, am adaugat zaharul pudra si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Glazura : Am pregatit-o cand m-am apucat de asamblat prajitura. Pe baie de abur am topit ciocolata impreuna cu smantana pentru frisca.

Asamblare prajitura : Am taiat marginile blatului racit, apoi am impartit in 9 parti aproximativ egale, pe mine m-a chinuit talentul si am masurat blatul, 18/18 cm, deci mi-au iesit 9 prajituri cu latura de 6 cm. Fiecare bucata de blat am inmuiat-o in sirop, am asezat-o pe un platou, apoi am glazurat cu ciocolata topita. Am lasat sa se raceasca glazura, apoi am ornat cu frisca si decorat cu praline cu fistic dare prin razatoarea mica. Cand nebuna , adica io, nu are ce face se apuca sa si catareasca prajitura, cca 170 g o prajiturica motata si un pic alcoolica. Sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si frisca ( reteta nr.900 de dulciuri)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas

Postat de merisor67

Desert prajitura de post cu bulion si crema de ananas

Pentru aluat, diluam bulionul cu apa, iar zaharul il frecam cu uleiul si sarea, pana la fluidizarea acestora. Amestecam cele doua compozitii, apoi adaugam bicarbonatul stins in otet si incepem...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema de ciocolata

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o spuma tare si lucioasa. Adauga uleiul ,apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2022, 18:57
la 05.02.2022, 19:39
Trebuie sa fie super delicioasa prajitura asta! Felicitari, Cleme, pentru toate minunatiile ce ni le aduci mereu! La cat mai multe, ca 1000 e prea putin!
la 05.02.2022, 20:04
Foarte bună!
la 05.02.2022, 20:07
Multumesc, Rocsi, esti o draguta, dar trebuie sa ies si eu la pensie undeva, candva...
la 05.02.2022, 21:10
Ce pensie vizesi? Hai ca ai treaba!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking