Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura

Postat de oanapl in Prajituri
5 Ian 2018 | 8271 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 3 ouă mari
  • 100 g ciocolată neagră
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr măcinat
  • 100 g făină
  • 1 praf sare
  • pentru cremă:
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • esență de vanilie
  • 6 g gelatină
  • 40 ml apă rece
  • pentru jeleu:
  • 300 g zmeură (congelată)
  • 50 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • 40 ml apă rece

Mod de preparare

Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen, oprești focul. După ce s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, câte unul pe rand, și amesteci bine. Adaugi făina peste crema de ciocolată, amestecând ușor.
Albușurile le mixezi bine cu un praf de sare până când se transformă într-o bezea lucioasă. Încorporezi albușurile în compoziția de ciocolată cu mișcări de jos în sus. 

Torni aluatul într-o tavă (35 x 25 cm) tapetată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura pe un grătar și o lași la răcit.

Zmeura o pui într-o oală împreună cu zahărul și 50 ml apă și o fierbi timp de 5 minute până se înmoaie bine. Pui zmeura într-o sită deasă și o apeși cu o lingură până se scurge tot lichidul.

Pui gelatina la hidratat în 40 ml de apă rece. O topești pe baie de aburi, apoi o amesteci cu siropul de zmeură.

 Mărunțești ciocolata albă și o topești pe baie de aburi. O lași să se răcorească puțin și o adaugi peste mascarpone și omogenizezi.

 Pui gelatina la hidratat în 40 ml de apă rece. 
Frișca lichidă o mixezi și o încorporezi în crema de ciocolată albă cu mișcări de jos în sus. Adaugi gelatina topită în prealabil pe baie de aburi și racorită. Omogenizezi ușor.
Tai blatul în 2 bucăți de dimensiunea 17 x 25cm. Pe un platou / tocător  așezi un blat, deasupra torni jumătate din crema de ciocolată, faci o bordură mică pe margine (din cremă) și torni jumătate din jeleul de zmeură. Așezi al doilea blat, torni restul de cremă, iar deasupra torni jeleul rămas. Lași la rece minim 2-3 ore și apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Postat de Valclaudia

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2018, 22:05
Cu asemenea ingrediente, este incontestabil, absolut delicioasă!
la 05.01.2018, 22:10
Mulțumesc Rodica!
la 05.01.2018, 22:23
Ai zis zmeura, am sosit...
la 05.01.2018, 22:26
Yammy!
la 05.01.2018, 22:27
Arata super!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking