Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Postat de Valclaudia in Prajituri
14 Mai 2017 | 5285 vizualizari
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 8 linguri zahar
  • 3 picaturi esenta de zmeura
  • 100 gr. unt topit
  • 8 linguri faina (cu varf)

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 5 ligurite apa de trandafiri
  • 3 linguri zahar

Crema:

  • 300 gr. ciocolata alba
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1/2 borcan dulceata de zmeura fara samburi, eu am folosit jeleu de zmeura
  • optional putin colorant alimentar rosu

Decor:

  • banuti de ciocolata alba
  • cca 30 gr. nuca de cocos
  • sclipici alimentar
  • cca 150-200 gr. fructe de padure (congelate am avut eu)

Mod de preparare

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma.

Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat cateva minute, apoi adaugam untul, trecut 10 secunde prin cuptorul cu microunde.

Mixam pana la omogenizare, apoi renuntam la mixer.

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.

Cu o lingura de lemn, incorporam in amestecul de galbenusuri, cate putin din spuma si cate o lingura de faina proaspat cernuta pana la incorporarea intregii cantitati.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si dupa ce turnam compozitia in tava, nivelam uniform si dam tava la cuptor pana trece blatul testul cu scobitoarea (25 minute, cu functia de coacere cu ventilatie).

Pentru sirop, punem la foc, apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topesc cristalele de zahar. Lasam la racorit.

Scoatem blatul din cuptor, il desprindem de tava, apoi il stropim cu apa de trandafiri si sirop de zahar.

Pentru crema, am topit ciocolata rupta bucati in cca 200 gr. frisca lichida, la foc mic, apoi am lasat sa se racoreasca pentru a putea fi transferata pentru cel putin o ora la frigider.

Dupa scurgerea acestui timp, am scos ciocolata topita de la rece, am mixat-o cu restul de frisca, tot rece de la frigider, la final, am incorporat si jeleul de zmeura.

Pentru un roz mai intens, am adaugat foarte putin colorant alimentar rosu.

Am intins 90% din crema in strat uniform peste blatul din tava, am taiat marginile prajiturii, apoi am portionat prajitura.

Am presarat nuca de cocos peste prajiturele, am pus crema ramasa in posh, pentru a obtine degradeul, am trasat inainte niste dungi de colorant gel in interiorul saculetului cu scobitoarea, apoi am pus crema si am decorat dupa inspiratie.

La final, am asezat banutii de ciocolata, pudrati cu putin sclipici alimentar, fructele dezghetate si tinute pe servetele absorbante pentru a scapa de lichidul in exces.

Am dat tava la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema cu lamaie, fructe de padure si oreo

Blatul: Mixati 5 albusuri spuma cu un praf de sare. Restul de oua cu galbenusurile, le bateti cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, iaurtul si vanilia. Faina o amestecati...

Citeste continuarea

Desert cu ciocolata, zmeura si caise

Postat de Constelatialeu

Desert cu ciocolata, zmeura si caise

Blat : Albusurile le-am scos din congelator cu o zi inainte, sa se dezghete bine. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2017, 21:55
e cam roz...
la 14.05.2017, 22:07
Doar cu frişca vegetală nu-s prea bun prieten, în rest toate-s pe gustul meu. Cu cealaltă jumătate de borcan de dulceaţă de zmeură ce-ai făcut?
Fain!
la 14.05.2017, 22:10
Mmm, este exact pe gustul meu! Este roz, cu ciocolata si cu fructe de padure. Ce sa vreau mai mult?
la 14.05.2017, 22:39
delicioasa si arata tare bine!
la 14.05.2017, 22:46
Aromata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking