Desert prajitura cu crema de ciocolata alba

Postat de adriana65 in Prajituri
5 Noi 2009 | 95504 vizualizari
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba

Pentru realizarea acestei prajituri trebuie sa-i multumesc lui Teo, de la care m-am inspirat in realizarea blatului, iar pentru crema ganache nu stiu cui sa-i multumesc, aceasta reteta avand-o copiata intr-un carnetel de pe vremea cand eram doar o simpla vizitatoare a blogurilor culinare.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g de zahar
  • 40 ml apa
  • 40 ml de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 200 g de faina
  • un plic praf de copt
  • Crema ganache:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • un plic glazura Dr. Oetker
  • Sirop:
  • 250 gr zahar
  • 500 ml apa
  • 1 plic cappuccino
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Blat: se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri peste albusuri, amesecand usor.
La sfarsit se adauga in ploaie faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute. Se face testul cu scobitoarea, apoi se lasa blatul sa se raceasca.
Crema: frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.
Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina hidratata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider sau cell putin 4-5 ore. A doua zi se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Sirop: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit.
Asamblare: blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza bine cu sirop de zahar ars. Se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata, apoi se asaza al doilea blat bine insiropat.
Prajitura am imbracat-o in  glazura rece de la Dr. Oetker, preparata dupa instructiunile de pe plic.
Se lasa prajitura la fridider cateva ore inainte de a o taia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2009, 08:02
ce bine arata!!!
la 06.11.2009, 10:26
la 06.11.2009, 13:39
yamiiii
la 06.11.2009, 19:01
la 06.11.2009, 20:54

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking