Desert prajitura cu crema de lamaie marca Ruxy

Postat de Constelatialeu in Prajituri
30 Dec 2021 | 3997 vizualizari
Desert prajitura cu crema de lamaie marca Ruxy

O am de ceva vreme in plan aceasta prajitura, uite ca acum la final de an am pus planul in aplicare. Nu a iesit ca alui Ruxy, a iesit ca la mine, ca eu sunt mai cu capul in nori si am incurcat niste ''borcane'' pe acolo, dar le-am dres pana la urma. Nici tava cu dimensiunile ei nu am avut si nici pretentii sa-mi iasa la fel ca ea :))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • Tava dimensiuni 28/38 cm
  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 150 g faina
  • 60 g unt cu 82% grasime
  • un praf de sare
  • 2 linguri de smantana obisnuita ( eu am avut o smantana dulce si mai grasa)
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • Crema de lamaie
  • 850 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 175 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri faina
  • 250 g unt cu 82% grasime ( in reteta originala erau 200 g unt)
  • zeama de la 2 lamai sau cat de acra va doriti crema

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 6 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Separat am topit untul, l-am lasat cca 5 min deoparte, am mixat galbenusurile cu smantana si 2 linguri de zahar, apoi am adaugat amestecul peste bezea si am continuat sa mixez cca 3-4 min, la final am incorporat faian cernuta impreuna cu praful de copt. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt blatul pana a inceput sa se rumeneasca frumos si a trecut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si blatul l-am asezat pe masa de lucru cu tot cu hartie de copt. Am lasat sa se raceasca apoi am taiat in 3 bucati egale, fiecare bucata am sectionat-o pe din doua. Am obtinut 6 foi de lungime 38 cm si latime de cca 9,3 cm.

Crema : Galbenusurile impreuna cu zaharul, faina si 100 ml lapte rece le-am pus intr-un castron de inox si am omogenizat bine. Restul de lapte l-am pus sa se infierbante, apoi l-am pus in fir peste galbenusuri. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce crema sa ingrosat. Am lasat sa se raceasca crema, nu de tot, am mixat-o cca 5 min. In alt castron am mixat untul la temperatura camerei si am inceput sa incorporez crema partial racita,am adaugat 2-3 linguri de crema in unt si 1 lingura de zeama de lamaie si am mixat cca 2-3 min, apoi am repetat procedura, pana am terminat toata crema si zeama de lamaie de incorporat. Am lasat sa se mai odihneasca cca 20 min crema apoi am asamblat prajitura.

Pe o tava am asezat doua dintre fasiile de blat obtinute,am intins crema, apoi am asezat peste cele 2 fasii alte doua fasii de blat, iar am intins crema, la final am asezat ultimile 2 fasii de blat si am intins un strat subtire de crema, cu restul de crema am ornat prajitura in asa fel incat sa am delimitat peunde voi portiona prajitura. Am ras o trufa peste prajitura. Am lasat prajitura la rece pana cand o sa o sectionez si o sa o mancam.....cica la cumpana dintre ani. La multi ani !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lamaie marca Ruxy" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu pere si branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu pere si branza

  Pentru aluat, mixezi oul cu zahărul măcinat, apoi adaugi uleiul, sarea și brânza și le mixezi bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât...

Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise

Postat de deyutzky

Fursecuri cu gem de caise

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa.  Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2021, 22:48
la 30.12.2021, 22:48
Preferata mea!
la 30.12.2021, 23:05
Super!
la 31.12.2021, 00:22
Aoleu ce m-am speriat !!! Am citit 17 galbenusuri !!!! :S Uite de ce nu fac eu prajituri !!!! Incurc si borcanele , si tavile , si cremele ) Felicitari !!!
la 31.12.2021, 09:04
Buna prajitura!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking