Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)

Postat de ctlina in Prajituri
2 Ian 2020 | 4333 vizualizari
Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)

"Bunatati pentru Craciun" Hello si La muti Ani tuturor !!!! Incep anul cu reteta Irinei gasita pe site-ul bucataras ;)  aici:  https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si-zmeura-59193.html Am adaptat-o fara faina (deci fara gluten) si fara zahar adevarat (am pus indulcitor natural). https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/prajitura-cu-crema-de-mascarpone-si.html

Ingrediente

Pentru blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 3-4 linguri de indulcitor natural érythritol (sau de zahar)
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de ulei
  • 25 g cacao
  • 30 gr de pudra de migdale + 1 lingurita de psillium bio (sau 3 linguri de faina)
  • 1 lingura de praf de copt
  • esenta vanilie

Pentru crema de mascarpone cu fructe de padure:

  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 100 g smantana lichida
  • 2 linguri de indulcitor natural + 10 picaturi de stevia cu aroma de migdale amare (sau 3 linguri de zahar +aroma dorita)
  • 180 g fructe de padure congelate
  • 3 linguri de apa
  • 4 foi de gelatina

Pt. glazura:

  • 50 g ciocolata dark 85%
  • 60 g smantana lichida

decor: fructe de padure

Mod de preparare

Pregatiti intai  blatul de cacao:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.

Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de migdale amestecata cu praful de copt iar apoi treptat apa, uleiul si vanilia.

Amestecati albusurile spuma cu compozitia cu cacao.

Puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/20 cm) si puneti la copt 18-20 de minute, in cuptorul deja incins la 180°C.

Lasati sa se raceasca si demulati.

Pregatiti crema:

Bateti crema mascarpone cu  smantana si 'zaharul' pana obtineti o frisca care se tine bine.

Dati la rece.

Puneti foile de gelatina la-nmuiat in apa rece.

Mixati fructele de padure. Puneti-le intr-o cratita cu apa si dati un clocot.

Luati de pe foc si incorporati gelatina scursa bine.

Amestecati bine si lasati sa se raceasca.

Cand s-a racit amestecati cu frisca si dati la rece.

Faceti-o in forma dorita. Am taiat  blatul  sa intre intr-o forma de chec tapetata cu film alimentar.

Peste blat am turnat crema cu fructe de padure si lasat tava in frigider peste noapte pentru a se intari bine crema.

A doua zi scoateti din forma si puneti pe un platou de prezentare.

Preparati glazura cu ciocolata:

Puneti pe foc smantana impreuna cu ciocolata rupta in bucati mici.

Lasati numai sa se topeasca ciocolata, nu fierbeti .

Luati de pe foc si amestecati bine.

Cu o lingura sau cu un posh decorati prajitura.

 Dati la rece pentru a se intari si glazura.

Decorati cu fructe de padure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone si fructe de padure (sans gluten, low carb)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura fina cu caise

Postat de simona72

Prajitura fina cu caise

Pt blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apa si zaharul se pun pe foc pina se topeste zaharul si se adauga nesquikul. Se adauga peste albusurile batute spuma, se mixeaza in...

Citeste continuarea

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Postat de mirela0911

Desert melci cu nuca din aluat de cozonac

Aluat: Se pune in putin lapte caldut 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa 10 minute sa se activeze. In bolul robotului se pune faina, sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2020, 19:37
la 02.01.2020, 19:37
Adica e mai pentru din astia cu probleme...
la 02.01.2020, 19:49
Un deliciu!
la 02.01.2020, 19:55
Ce bunătate!
la 02.01.2020, 19:57

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking