Desert prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Postat de cristina1985 in Prajituri
17 Feb 2018 | 8397 vizualizari
Desert prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa fierbinte
  • 200 ml ulei
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema:
  • 2 plicuri de budinca de vanilie
  • 700 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 4 oua
  • 7 lg zahar
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2 lg ulei
  • ornamente ciocolata

Mod de preparare

Blaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile, amestecand de aceasta data cu o spatula, de jos in sus. Se toarna uleiul si se amesteca usor, apoi apa, esenta vanilie, praful de copt, albusurile si faina. Compozitia se imparte in doua parti din care se fac doua foi (pe rand),intr-o tava de 23x37 cm ( sau mai mare) .Se incinge cuptorul, dupa care se tine fiecare foaie 20-25 minute sau pana sunt gata.Verificati dupa 10 -15 minute cu scobitoarea.

Crema:Se opreste putin lapte pentru a dizolva praful de budinca, ouale si zaharul. Restul de lapte se fierbe cu batonul de vanilie,desfacut si razuit.Cand fierbe ,se adauga amestecul de oua,amestecand timp de 10-15 minute.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se imparte in cubulete.Se ia putina crema si se amesteca cu cate un cubulet de unt,pana il incorporati pe tot. La final se adauga restul de crema.

Glazura:Se fierbe pe baie de aburi ciocolata cu uleiul, pana se topeste.

Pe primul blat se pune crema de vanilie, apoi al doilea blat si glazura.Se poate orna cu ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu piure de castane

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2018, 19:51
Cat de bine ti-a iesit! Bravo!
la 20.02.2018, 16:16
Multumesc!
la 21.02.2018, 11:05
trebuie sa fie delicioasa

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking