Ingrediente
- 6 oua
- 200 gr zahar
- 200 ml lapte dulce
- 60 ml ulei
- 375 g faina
- 350 gr dovleac copt piure
- 80 g afine congelate
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- un praf de sare
- un plic praf de copt
- CREMA
- 250 g mascarpone + zahar pudra 100g
- 350 ml frisca lichida indulcita pentru frisca
- 300 ml sirop pentru insiropat foile ( apa, zahar si zeama de lamaie) sau zeama din compot visine
Mod de preparare
Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul.
Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele, faina amestecata cu praful de copt, scortisoara macinata iar la final afinele congelat si date prin faina. Compozitia este gata.
In tava de la aragaz am pus o folie de hartie de copt am folosit dreptunghiul reglabil si am turant compozitia in tava pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160 grade C, pentru 25-30 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Am mixat mascarponele cu zaharul pudra si un plic de zahar vanilinat pana a devenit crema.
Smantana indulcita lichida am mixat-o pana s-a facut frisca.
In crema de mascarpone adaugam cate o lingura de frisca si mixam la viteza mica pana incorporam toata frisca.
Am facut un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie.
Am impartit in doua foaia si am taiat-o, au rezultat doua foi. Fiind cele doua foi graoase le-am taiat pe grosime , subtiindu-le, asa ca am obtinut 4 foi.
Foile le-am insiropat pe rand si am trecut la umplera lor cu crema. O foaie, sirop crema , iar foaie sirop crema si tot asa . Am oprit un pic de crema intr-un pos si am ornat ultima foaie deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|