Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Postat de Creatsa in Prajituri
7 Apr 2014 | 21421 vizualizari
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

O prajitura simpla, delicioasa si foarte frageda!

Ingrediente

  • 5 linguri de zahar pentru caramel
  • 15 linguri lapte de soia
  • 15 linguri ulei
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema :
  • 700 ml lapte de soia
  • 150 g gris
  • 2 linguri praf budinca de vanilie
  • 150 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 250 g margarina Rama
  • 200 g dulceata de caise

Mod de preparare

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de zahar ars intr-un bol si l-am lasat la racit pana a ajuns la temperatura camerei. Peste sirop am adaugat restul de zahar, uleiul, extractul de vanilie, un praf de sare si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Am omogenizat bine toate ingredientele apoi am adaugat treptat faina cat cuprinde si am framantat pana cand am obtinut un aluat usor de intins si care nu se mai lipeste de maini. Am lasat aluatul la frigider pentru 1 ora.

Am impartit aluatul in 4 parti egale si am intins foi subtiri pe dosul tavii(40/30 cm) Am copt fiecare foaie in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 7-8 minute sau pana cand se aureste usor pe margini.

Pentru crema am pus laptele de soia la fiert cu un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat grisul in ploaie si am amestecat energic cu un tel pana s-a umflat grisul. Am adaugat praful de budinca si am mai amestecat 1-2 minute pe foc mic.

Am luat de pe foc,am adaugat zaharul, zaharul vanilat si margarina taiata cubulete si am amestecat pana s-a topit margarina si zaharul. Am lasat crema la racit.

Peste prima foaie am pus jumatate din crema de gris,a doua foaie pe care am uns-o cu dulceata de caise, a treia foaie, cealalta jumatate din crema si am acoperit cu ultima foaie.

Am pus folie peste prajitura si am dat-o la rece peste noapte (pentru a se inmuia bine foile si a se taia usor).  Am pudrat prajitura cu zahar pudra si am portionat-o dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura Mon Cheri

Postat de privatelaura

Prajitura Mon Cheri

Alegeti sa preparati crema intai, intrucat frisca se bate mai bine daca nu este foarte cald in bucatarie! Gelatina se pune la hidratat in putina apa. O tinem cam 5- 6 minute, apoi o incalzim un...

Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise

Postat de deyutzky

Fursecuri cu gem de caise

Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa.  Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.04.2014, 23:10
iau o bucatica si ma duc la somn. o pastrez pt dimineata la
la 07.04.2014, 23:10
buna buna
la 07.04.2014, 23:11
Minunata!!! Lavii cine papa draga mea toate aceste multe prajituri delicioase care le prepari pe banda rulanta? Pot doar sa poftesc
la 07.04.2014, 23:12
Ce faina este!
la 07.04.2014, 23:14
Asa,unii mai si posteaza retete Si inca faine de tot

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking