Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone

Postat de lucy2002 in Prajituri
29 Feb 2020 | 2872 vizualizari
Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone

Incet, incet am ajuns si eu la reteta cu nr.150. Cat de buna a fost nu va mai spun, va las pe voi sa aflati ...;)  

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte dulce
  • 60 ml ulei
  • 375 g faina 
  • 350 gr dovleac copt piure
  • 80 g afine congelate
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un plic praf de copt
  • CREMA
  • 250 g mascarpone + zahar pudra 100g
  • 350 ml frisca lichida indulcita pentru frisca
  • 300 ml sirop pentru insiropat foile ( apa, zahar si zeama de lamaie) sau zeama din compot visine

Mod de preparare

Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul.

Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie  si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele, faina amestecata cu praful de copt, scortisoara macinata iar la final afinele congelat si date prin faina. Compozitia este gata.

In tava de la aragaz am pus o folie de hartie de copt am folosit dreptunghiul reglabil si am turant compozitia in tava pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la o temperatura de 160 grade C, pentru 25-30 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea.

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Am mixat mascarponele cu zaharul pudra si un plic de zahar vanilinat pana a devenit crema.

Smantana indulcita lichida am mixat-o pana s-a facut frisca.

In crema de mascarpone adaugam cate o lingura de frisca si mixam la viteza mica pana incorporam toata frisca.

 Am facut un sirop din apa, zahar si zeama de lamaie.

Am impartit in doua foaia si am taiat-o, au rezultat doua foi.  Fiind  cele doua foi  graoase le-am taiat pe grosime , subtiindu-le, asa ca am obtinut 4 foi.

Foile le-am insiropat  pe rand si am trecut la umplera lor cu crema.  O foaie, sirop crema , iar foaie sirop crema si tot asa . Am oprit un pic de crema intr-un pos si am ornat ultima foaie deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Postat de comanligia

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si...

Citeste continuarea

Prajitura Rudy

Postat de privatelaura

Prajitura Rudy

Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaoa. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2020, 18:23
Arata bine! Am salvat si eu reteta, ca am niste dovleac in congelator si chiar nu stiam ce sa fac cu el
la 29.02.2020, 18:33
Multumesc Madi! eu folosesc dovleacul in blaturi de tort, in compozitia de chec si la briose , mai putin in creme .
la 29.02.2020, 18:37
Felicitări! La cât mai multe rețete delicioase!
la 29.02.2020, 18:41
Multumesc frumos, Cristina!
la 29.02.2020, 18:54
Foarte bună! Și eu am pregătit un dovleac...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking