Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt

Postat de Constelatialeu in Prajituri
25 Mar 2021 | 4858 vizualizari
Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt

Am strans multe albusuri si incerc sa le fac felul, felul 1,2,3, cate feluri imi trec prin cap, cat inca nu ma sclerozez....:)))))))

Ingrediente

  • Foaie de bezea ( folosit tava mare de la aragaz)
  • 190 g albus
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 150 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 25 g amidon
  • 25 g faina
  • Crema
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 200 g lapte condensat caramelizat DeLatte
  • Frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Ciocolata topita

Mod de preparare

Foaie de bezea : Albusurile le-am dezghetat, am adaugat un praf de sare si apoi le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat faina, amidonul si alunele taiate grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt, am intins foaia de bezea, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, apoi am redus temperatura si am copt foaia pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos foaia din tava cu tot cu hartie d ecopt, am udat masa si am asezat foaia pe masa, cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins foaia de bezea de hartia de copt. Am lasat la racit apoi am taiat foaia in 3 parti egale.

Crema: Untul la temperatura camerei l-am frecat bine, apoi am incorporat laptele condensat si am omogenizat ( nu stiu ce a avut ca s-a taiat crema, dar fara panica e drege repede, se aseaza crema pe baie de abur si se amesteca energic pana crema se leaga frumos).

Frisca: Smantana pentru frisca rece de la frigider am pus-o intr-un bol inalt , bol ce a stat la frigider 30 min, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare : Am asezat pe un platou prima foaie din cele 3 obtinute dupa portionarea foii mari de bezea. Peste foaie am intins jumatate din crema, am pus a doua foaie, am presat putin, apoi am intins restul de crema, am asezat a treia foaie, am presat putin, apoi am intins frisca si am ornat ciocolata topita. Am dat prajitura la frigider, apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foaie de bezea si crema de unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foaie sfaramata

Postat de merisor67

Desert prajitura cu foaie sfaramata

Foi:  Mixam untul moale, tinut la temperatura camerei, cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza, apoi adaugam smantana mixand in continuare, laptele, esenta, sarea...

Citeste continuarea

Desert prajitura Dora

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Dora

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa  mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2021, 19:52
la 25.03.2021, 21:07
Si eu am vreo cateva albusuri prin congelator si astept sa imi vina vreo idee!
la 25.03.2021, 21:36
Ce bine arată!
la 25.03.2021, 21:51
la 25.03.2021, 21:57

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking