Desert prajitura cu foi de napolitana

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Dec 2020 | 17492 vizualizari
Desert prajitura cu foi de napolitana

Introducerea e despre cum se mananca marginile, ca sa dea bine-n poza prajitura...deci le-am mancat...sa nu se invecheasca...:)))))))) ''Retete festive de iarna''

Ingrediente

  • foi de napolitana ( 5 buc am folosit eu, foi cu dimensiuni mai mici, nu le-am masurat )
  • 1 pachet margarina rama
  • 2 cani cu zahar
  • 2 oua+ 2 galbenusuri
  • 1 lingura de rom
  • 2 linguri cacao
  • 50 g nuci prajite si taiate mai marunt
  • 85 g nuca de cocos

Mod de preparare

Mai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de zahar am pus-o sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului am tras cratita de pe foc, am adaugat galbenusurile, am amestecat rapid, apoi am pus din nou pe foc, am adaugat si margarina si cacao. Am amestecat continuu pana ce caramelul sa topit de tot, am tras de pe foc am adaugat nuca prajita si nuca de cocos, am omogenizat si am umplut foile de napolitana. Am folosit 5 foi de napolitana, dupa fiecare foaie am presat putin sa se faca aderenta intre crema si foaie. Am invelit prajitura in folie alimentara, am asezat un fund peste care am pus o greutate si am lasat sa se raceasca bine. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de merisor67

Desert prajitura Furnicuta

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2020, 21:47
Foarte bine arata
la 23.12.2020, 22:09
Buna praji !!!!Merge cu coniac
la 23.12.2020, 22:15
Buna!
la 23.12.2020, 22:22
Cea mai buna!
la 23.12.2020, 23:01
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking