Desert prajitura cu foi de napolitane

Postat de lia in Prajituri
1 Noi 2010 | 78527 vizualizari
Desert prajitura cu foi de napolitane

Un dulce rapid si gustos, care nu necesita coacere si nu contine oua.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 350 g biscuit simpli (maruntiti cu robotul)
  • 250 g unt moale
  • 100 g visinata
  • 30 g esenta de rom (sau 1 fiola esenta)
  • 200 ml lapte
  • 200 g nuci macinate
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao
  • 1 plic glazura de ciocolata

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu cacaua si laptele, pe care le punem intr-o craticioara la fiert pana zaharul se topeste in totalitate. Luam de pe foc, adaugam visinata, esenta de rom si untul. Separat intr-un bol, amestecam biscuitii cu nuca, adaugam peste siropul fierbinte si omogenizam totul foarte bine. Ungem foile de napolitane cu aceasta crema, iar deasupra acoperim cu glazura de ciocolata (conform instructiunilor de pe plic). Se taie si se serveste dupa ce s-a racit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Postat de Oana

Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Mai intai fac crema de caramel. Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit...

Citeste continuarea

Desert prajitura Furnicuta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Furnicuta

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2010, 13:30
la 01.11.2010, 13:30
Ce bine ca sunt prima.Nu am mai mancat de mult asa ceva.5fTare bine arata.
la 01.11.2010, 13:30
Na ca nu sunt prima,mi-a luat-o Gabitza inainte.
la 01.11.2010, 13:30
ai vrea tu, silvioara)))))
la 01.11.2010, 13:30

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking