Ingrediente
Pentru blat:
- 6 oua,
- 200 grame de zahar,
- 3 biscuiti zdrobiti,
- 200grame de nuca macinata,
- 1 lingura de faina,
- 1/2 praf de copt.
Pentru crema:
- 1 plic de budinca de vanilie,
- un pliculet zahar vanilat
- 150 grame zahar,
- 250 grame de unt(sau frisca batuta),
- frisca pentru deasupra cateva linguri.
Mod de preparare
Preparare blat:batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana, o taiem dupa marimea tavii .Peste foaia de napolitana punem compozitia de blat si dam la copt.
Pana se coace foaia preparam budinca: punem laptele la foc ,budinca o preparam asa cum stie toata lumea(dupa instructiunile de pe plic). Dupa ce e gata o luam de pe foc si o dam la racit
Punem o folie de plastic ca sa nu se faca deasupra pielita si batem frisca. amestecam 250 grame de frisca batuta cu budinca in cazul meu (cine vrea poate sa puna unt) .
Dupa ce blatul si budinca s-a racit asamblam prajitura.
Deasupra blatului punem budinca si peste frisca si deasupra ornam cum dorim
Eu am pus ciocolata razalita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foaie de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|