Ingrediente
- Foi:
- 5 linguri cu ulei
- 5 linguri cu lapte
- 250 g cu zahar
- 3 linguri de miere
- o lingura bicarbonat
- 2 oua
- 500 g faina
- Crema:
- 1 cana cu lapte
- 1 cana cu zahar
- 6 linguri cu gris
- 300 g unt
- 1 fiola esenta de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- zeama de la o lamaie
- Glazura:
- 1 albus de ou
- 1 lingura zeama de lamaie
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare
Foile: Totul se pregateste pe foc. Se pune intr-un vas uleiul, laptele, zaharul, iar cand incepe sa fiarba se adauga mierea, ouale batute si bicarbonatul nestins, amestecand continuu. Se amesteca pana cand compozitia capata o culoare maronie. Se ia vasul de pe foc si se pune faina. Se face un aluat care se imparte in 4 parti egale. Se fac pe rand 4 foi care se coc pe dosul tavii, tapetate doar cu faina. Cuptorul trebuie sa fie la 150 grade, o foaie e gata in aproximativ 10-15 minute. Se lasa apoi sa se raceasca.
Crema: Fierbem laptele cu zaharul si grisul. Cand grisul incepe sa se umfle se ia de pe foc si se lasa la racit pana ajunge sa fie calduta. Atunci se adauga untul si se mixeaza 15 minute pana se albeste si isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga esenta de lamaie, coaja si zeama de lamaie.
Glazura: Albusul de ou si zaharul se mixeaza timp de 5-6 minute pana se topeste zaharul, picurand si zeama de lamaie.
Asamblare: Punem alternativ foaie si crema, deasupra turnam glazura, nivelam, presaram ce dorim pe deasupra sau lasam asa (eu am pus fulgi de migdale) si punem prajitura la rece. Taiem cu grija dupa 24 de ore, timp in care foile devin fragede si usor de portionat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi, miere si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|