Ingrediente
- Pentru umplutura de dovleac:
- 2 kg dovleac placintar curatat
- 150 ml sirop de gutui
- 1 lingura amidon
- 4 linguri ulei
- 2 stelute de anason
- scortisoara
- 2 lingurite vanilie
- coaja rasa de portocala
Pentru foi:
- 130 gr unt
- 30 ml ulei
- 2 oua
- 100 gr zahar
- 150 ml lapte
- 2 linguri si 1/2 cacao
- 700 gr faina
- 1 praf de copt
- 2 lingurite vanilie
Pentru umplutura de branza:
- 550 gr branza de vaci
- 2 oua
- 120 gr zahar
- 2 linguri faina
- coaja rasa de portocala
- 2 lingurite rom
- 2-3 linguri gris
Mod de preparare
Umplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de des, ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa circa 5 minute, adaugati anasonul, scortisoasa si vanilia. Mai lasati pe foc pana lichidul este bine scazut. La final adaugati amidonul, coaja rasa de portocala si amestecati bine. Dupa circa 2-3 minute, luati cratita de pe foc. Lasati umplutura sa se racasca si scoateti anasonul. Foile: Intr-un vas mixati untul cu uleiul si zaharul. Incorporati ouale, amestecati, apoi laptele. Adaugati cacaua, praful de copt, vanilia, iar la final faina cernuta, pe care o puneti treptat. Trebuie sa obtineti un aluat omogem si nelipicios.
Umplutura de branza: Mixati branza cu zaharul si ouale. Adaugati faina, coaja rasa de portocala, romul si amestecati bine. Aluatul il impartiti in 3 bucati egale. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Intindeti prima bucata de aluat, intr-o foaie nu prea subtire si o asezati in tava. Presarati putin gris, apoi puneti compozitia de dovleac, dar mai opriti cam un sfert din ea. O nivelati, intindeti o alta foaie din aluat, o asezati peste dovleac. Presarati iar gris, puneti restul de dovleac, il intindeti, apoi turnati umplutura de branza si o nivelati. Intindeti si ultima foaie de aluat, o asezati deasupra. O inteptati cu furculita din loc in loc. Incingeti cuptorul la 180 de grade, puneti prajitura si o lasati pana este bine patrunsa, cam 50-60 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O pudrati cu zahar si serviti.
PS: Daca o acoperiti cu folie dupa ce s-a racit si o lasati pana a doua zi, foile vor fi mai moi si mai bune. Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|