Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
6 Dec 2018 | 4409 vizualizari
Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza

"Reteta romaneasca" Daca tot am descoperit anul acesta ca alor mei le plac deserturile cu dovleac, am pregatit aceasta prajitura cu foi cu cacao, combinata cu umplutura de dovleac si branza dulce de vaci. Este o combinatie super reusita, super delicioasa. Este de probat reteta, va garantez!

Ingrediente

  • Pentru umplutura de dovleac:
    • 2 kg dovleac placintar curatat
    • 150 ml sirop de gutui
    • 1 lingura amidon
    • 4 linguri ulei
    • 2 stelute de anason
    • scortisoara
    • 2 lingurite vanilie
    • coaja rasa de portocala
    Pentru foi:
    • 130 gr unt
    • 30 ml ulei
    • 2 oua
    • 100 gr zahar
    • 150 ml lapte
    • 2 linguri si 1/2 cacao
    • 700 gr faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru umplutura de branza:
    • 550 gr branza de vaci
    • 2 oua
    • 120 gr zahar
    • 2 linguri faina
    • coaja rasa de portocala
    • 2 lingurite rom
    • 2-3 linguri gris

Mod de preparare

Umplutura de dovleac: Treceti dovleacul prin razatoarea mare. Intr-o cratita puneti uleiul, dovleacul ras si siropul de gutui. Trnsferati cratita pe aragaz, la foc potrivit. Amestecati destul de des, ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Dupa circa 5 minute, adaugati anasonul, scortisoasa si vanilia. Mai lasati pe foc pana lichidul este bine scazut. La final adaugati amidonul, coaja rasa de portocala si amestecati bine. Dupa circa 2-3 minute, luati cratita de pe foc. Lasati umplutura sa se racasca si scoateti anasonul. Foile: Intr-un vas mixati untul cu uleiul si zaharul. Incorporati ouale, amestecati, apoi laptele. Adaugati cacaua, praful de copt, vanilia, iar la final faina cernuta, pe care o puneti treptat. Trebuie sa obtineti un aluat omogem si nelipicios.

Umplutura de branza: Mixati branza cu zaharul si ouale. Adaugati faina, coaja rasa de portocala, romul si amestecati bine. Aluatul il impartiti in 3 bucati egale. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm. Intindeti prima bucata de aluat, intr-o foaie nu prea subtire si o asezati in tava. Presarati putin gris, apoi puneti compozitia de dovleac, dar mai opriti cam un sfert din ea. O nivelati, intindeti o alta foaie din aluat, o asezati peste dovleac. Presarati iar gris, puneti restul de dovleac, il intindeti, apoi turnati umplutura de branza si o nivelati. Intindeti si ultima foaie de aluat, o asezati deasupra. O inteptati cu furculita din loc in loc. Incingeti cuptorul la 180 de grade, puneti prajitura si o lasati pana este bine patrunsa, cam 50-60 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O pudrati cu zahar si serviti.

PS: Daca o acoperiti cu folie dupa ce s-a racit si o lasati pana a doua zi, foile vor fi mai moi si mai bune. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi, umplutura de dovleac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura de vara cu fructe

Postat de RuxyRux

Prajitura  de vara cu fructe

Fructele se taie in bucati mici. Este ideal sa nu fie extrem de zemoase, daca este asa totusi, se pot scurge intr-o sita. Untul moale se mixeaza 1 minut, se adauga pe rand galbenusurile,...

Citeste continuarea

Tarta cu mix de fructe

Postat de Oana

Tarta cu mix de fructe

Fructele se spala, se scot samburii si se taie in felii mai groase. Merele le-am curatat inainte de coaja. Se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu zahar, apoi se pun la rece pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2018, 19:13
buna buna
la 06.12.2018, 19:13
Ce fain arată...!
la 06.12.2018, 19:15
Arata tare bine dar are dovleac.....revin cand n-ai dovleac...
la 06.12.2018, 19:17
Interesantă combinație!
la 06.12.2018, 19:22
Arata foarte bine Nu am mancat decat placinta cu dovleac sau dovleac copt In alte combinatii nu l-am servit pana acum

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking