Ingrediente
- Foi din albusuri 3 buc ( se repeta cantitatile de 3 ori)
- 3 albusuri cca 130 g
- 150 g zahar
- 150 g nuca prajita si macinata
- 1 lingura amidon
- 1 lingura faina
- un praf de sare
- Crema 500 ml
- smantana pentru frisca 36% grasime cca 500 g
- gem de caise
- Glazura
- ciocolata topita
Mod de preparare
Foi: am folosit o tava cu dim de 35/25 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am coninuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nuca, faina si amidonul cu miscari lente de jos in sus. Am intins compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca si sa se desprinda de marginile hartiei de copt. Am procedat in acelasi fel pentru inca doua foi.
Crema: Samantana rece de la frigider am mixat-o pana am obtinut o frisca ferma, apoi am amestecat-o cu jumatate din gem.
Asamblare : Dupa ce sau racit bine foile, am asezat pe un platou prima foaie, am intins un strat subtire de gem de caise apoi jumatate din crema de frisca cu gem, am asezat a doua foaie si am procedat la fel ca prima data, apoi am asezat ultima foaie. Am glazurat cu ciocolata topita dupa cateva ore, dupa ce am taiat frumos marginile. Am ornat cu putina frisca colorata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu frisca si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|